• Halmstads webbplatser

Äldreboende på Ranagård

Bergsgård 1:273

Byggnation

  • Planering för byggnation
  • Byggnation pågår
  • Färdigt projekt

På Ranagård bygger vi ett kommunalt äldreboende med 60 lägenheter, fördelade på tre våningsplan och sex boendeenheter.
Det blir ett konceptboende med tema "Husdjur". Boendet är färdigt.

Äldreboendet är färdigt.

Varje boendeenhet har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Där finns inglasade balkonger i anslutning till de gemensamma vardagsrummen på alla plan förutom på bottenplan. Alla lägenheter på bottenplan har en egen uteplats.

Din egen lägenhet är 32 kvadratmeter. Du som hyresgäst möblerar själv din lägenhet med dina personliga ägodelar. Säng ingår i boendet och lägenheten är utrustad med kylskåp, trinettkök, trygghetslarm, förvaringsmöjligheter och har eget rymligt och tillgänglighetsanpassat badrum med dusch samt tvättmaskin.

Vid kalas eller andra tillställningar när lägenheten inte räcker till, finns möjligheten att bjuda in familjen vid kalas, nyttja den södervända vackra trädgården, träffa andra boende på den gemensamma uteplatsen, spela boule eller få in rörelse och träning med hjälp av utegymmet som

Boendet har en stor samlingssal för gemensamma aktiviteter och det kommer finnas en frisör och möjlighet till fotvård i huset.

Konceptet för boendet är husdjur, och för många kan djur vara en källa till bättre hälsa, glädje, minskad ensamhet och ökad livskvalitet.

Ansök om plats

Om du vill ansöka om plats på ett särskilt boende kan du göra det här. Länk till annan webbplats.

Visualiseringar

Tidsplan

Boendet öppnar i januari 2024.

Karta