• Halmstads webbplatser

Buss och tåg

I Halmstad drivs kollektivtrafiken av Hallandstrafiken, som ingår i Region Hallands verksamhet. Det finns ett rikt utbyggt nät av förbindelser med buss och tåg.

Buss

Hallandstrafiken ansvarar för busstrafiken i Halmstad och i hela Halland. I Halmstad utgår alla regionbussar från Halmstads resecentrum, som ligger i anslutning till järnvägsstationen. Här passerar även de flesta stadsbusslinjer.

Hos Hallandstrafiken kan du bland annat söka din resa, ladda hem tidtabeller och hitta information om priser och biljetter. Du kan också ringa Hallandstrafikens kundcenter på telefon 0771-33 10 30 för att få personlig service med tider, turer och priser.

Tåg

Det är lätt att pendla med tåg till Göteborg, Helsingborg/Malmö och Värnamo/Nässjö/Stockholm. Du hittar tågtiderna på:

Kundservicebutiker

Hallandstrafiken har två kundservicebutiker Länk till annan webbplats. i Halmstad. En av dem hittar du i stationshuset på Centralstationen. Den andra finns på Stora torg, som är en knutpunkt för busstrafiken i stan.

Gratis resor för dig över 75 år

Du som är skriven i Halmstads kommun kan från den dag du fyller 75 år resa gratis i kollektivtrafiken inom kommunen under vissa tider. För att göra det behöver du en seniorbiljett, som du hämtar i någon av Hallandstrafikens kundservicebutiker.

Seniorbiljetter gäller på bussar och Krösatåget.