• Halmstads webbplatser

Lägerskola på Gården Ön

Gården Ön är en lägerskola med uteklassrum och en fantastisk utemiljö som förskolor och grundskolor i kommunen kan boka. Här finns 32 sängplatser, kök, toalett och en stor matsal. Även föreningar med barn i ålder 1–16 år kan boka in sig i mån av plats.

Inspirerande utemiljö och vandringsleder

Lägerskolan har en miljö som inspirerar till lek och lärande i den fantastiska utemiljön. Lokalerna ligger precis intill Torvsjön med en liten sandstrand och brygga. På gården finns ett uteklassrum, tältkåta, grillplatser och många sittplatser under tak. Det finns en historierunda i gårdsmiljön som lär elever och pedagoger om gårdens kultur- och naturmiljö. Från gården är det gångavstånd till flera vandringsleder med olika längd. Se karta nedan.

Sjö med brygga och kanoter på en ställning vid strandkanten.

Låna kanoter

När ni har bokat in en lägervistelse på gården har ni möjlighet att låna kanoter med tillhörande flytvästar och en räddningseka som alltid ska läggas i. Av hänsyn till fågellivet är kanoter inte tillåtna i Torvsjön under våren till och med den 30 juni, men klasserna får paddla i den lilla viken nedanför lägerskolan även under våren.

Uteklassrum

Uteklassrummet ligger vackert på en liten höjd med utsikt över Torvsjön. Under taket kan klassen söka skydd om oväder drar förbi. Här finns sittbänkar med plats för hela klassen och en murad eldstad där ni kan samlas och värma er eller laga lunchen tillsammans över öppen eld. Om ni har undervisning med matlagning i uteklassrummet kan ni enkelt få in skolans alla ämnen. Klassen får en upplevelse för alla sinnen.

Uteklassrummet är en perfekt plats att börja dagen på med eleverna och gå igenom dagens aktiviteter.

Övernattningslokal

I övernattningslokalen finns det 32 sängplatser, kök, toaletter och en stor matsal.

IT- och teknik-labbet

I labbet kan klasserna arbeta med naturen ihop med IT och teknik. Här finns det inga gränser för vad eleverna kan upptäcka och utforska.

Planera läger och få pedagogisk handledning

Pedagoger från Halmstads naturskola kan hjälpa er med lägrets planering, genomförande, pedagogisk handledning, utomhuspedagogik eller stöd på annat sätt.

Bokning och kostnad

Övernattningar och dagsbesök är kostnadsfria för förskolor, skolor och föreningar i kommunen med barn 1–16 år. Både kommunala och fristående förskolor och skolor kan boka.

För kostnad för andra kommuners verksamhet, kontakta Halmstads naturskolas pedagoger som arbetar på lägerskolan.

Boka Gården Ön

Hitta till Gården Ön

Gården Ön ligger vackert vid Torvsjön i Skedala, ungefär en mil öster om Halmstad.

Kontakt

Kontakta pedagogerna på Halmstads naturskola om du har frågor om verksamheten på gården eller vill veta mer.

E-post:

naturskolan@halmstad.se