• Halmstads webbplatser

Flytta till Halmstad

Halmstad växer snabbt – vill du vara en del av den
utvecklingen? Vår kommun erbjuder attraktiva boendemiljöer, vi har ett rikt idrotts- och kulturliv, kommunikationerna är goda och vi har en närhet till jobb, hav och natur. Halmstad har alla kvaliteter för att vara en fantastisk kommun att bo i. År 2050 kommer det att bo närmare 140 000 personer i Halmstads kommun. Välkommen att flytta hit du också!

Klipp från film - Nissan och centrum

Halmstad – här får du ut mer av livet. Klicka på bilden för att se en film om hur det är att bo i Halmstad.

Att leva och bo i Halmstad

Halmstad har alla kvaliteter för att vara en fantastisk kommun att bo i, oavsett om du vill bo i staden eller på landet. Hos oss är det nära till allt som är viktigt här i livet – jobbet, vännerna, fritidsaktiviteterna och naturen.

Fyra år i rad har vi hamnat på pallplats i tävlingen ”Årets superkommun Länk till annan webbplats.”. Det är vi så klart extra stolta över. Ett skäl till placeringarna är vår goda kommunala service. Den jobbar vi ständigt med att förbättra, exempelvis när vi de närmaste åren satsar miljarder på våra skolor. Vårt mål är att växa hållbart framöver – i alla delar av kommunen.

Allt detta goda med Halmstad firar vi en gång om året – på vår alldeles egen nationaldag, Alla hjärtans dag.

12 kul kortfakta om Halmstad

Visste du att...

...vi har sammanlagt 45 kilometer strand i Halmstad. En av Sveriges mest kända stränder är Tylösand.

…att på Tylösand finns Sveriges enda havslivräddarskola. Det unika livräddartornet där Livräddarna i Tylösand utgår från är ett karaktäristiskt landmärke.

...vi har 57 härliga naturreservat, både vid kusten och i inlandet.

...manusförfattaren till programserien ”Vår tid är nu” inspirerades av historien om ”tanten på taket” på Hotell Rådmannen, nuvarande Hotell Mårtenson.

...Gyllene Tider i sin ungdom ofta fikade på Börjes Konditori i Harplinge.

… Halmstad ligger mittemellan Malmö och Göteborg. Du tar dig lätt till städerna på en dryg timme med snabbtåg. Och på drygt två timmar är du i Köpenhamn.

...den anrika kvarnen i Särdal är en av Nordens största!

...det finns 8 unika och natursköna golfanläggningar med sammanlagt 153 golfhål. Det är ingen slump att Halmstad är Sveriges golfhuvudstad.

...Halmstad är världens minsta stad, av tidigare städer, som arrangerat världens största Bordtennis-VM. 2018 var året då vi gjorde oss ett namn i bordtennisvärlden.

...det finns en färjelinje mellan Halmstad och Grenå i Danmark.

...Halmstad är en riktig musikstad. Artister härifrån bjuder på allt från visor och opera till pop och rock. Du kanske har hört talas om Linnea Henriksson, Per Gessle, Alf Hambe, Harpo, Gyllene Tider, Mariette, Seinabo Sey och Richard Söderberg?

…att vi ”bara” varit svenskar sedan 1658, innan dess tillhörde Halmstad Danmark. Så det är inte konstigt om du känner av ”hygge” när du kommer hit.

Några tips till dig

Här på halmstad.se hittar du massor av information om kommunens service. För dig som funderar på att flytta hit har vi valt ut några webbsidor att börja med.

Vi hjälper dig!

Du kan kontakta oss med frågor och funderingar om kommunal service, både via telefon, chatt eller e-post. Prata med oss, vi hjälper dig!

Välkomstbrev

När du flyttar hit får du ett välkomstbrev hem med tips och erbjudanden. Det skickas ut månaden efter att du folkbokfört dig här. Har du inte fått något brev? Kontakta kommunen