Student

Du som student är viktig för oss. Du kan göra ditt exjobb hos oss, praktisera eller jobba som studentmedarbetare. Du tar med dig aktuell forskning, nya kunskaper och idéer till våra verksamheter. Vi ger dig en möjlighet att lära känna kommunen och visa vilken arbetsgivare vi är. Sen hoppas vi givetvis att du söker jobb hos oss!

Exjobb, praktik och studentmedarbetare

Här hittar du vilka vägar det finns för dig att redan som student arbeta, genomföra studier och praktisera i våra verksamheter. Läs vad som gäller och hur du gör.

Gör ditt exjobb hos oss

Studerar du på högskola eller universitet och ska göra ditt examensarbete på grund- eller avancerad nivå (C eller D-uppsats)? Då kan du kanske göra det hos oss! Vi har en stor verksamhet med många jobb där det finns mycket att undersöka.

Om du har en idé kring ett faktiskt problem eller en studie där resultatet kan komma till nytta gör då gärna en förfrågan i formuläret nedan.

Skicka in din förfrågan om exjobb

Praktisera hos oss

Praktiken gäller för universitets- och högskolestudenter.

Här kan du läsa om hur du ska göra om du vill praktisera, göra din VFU inom någon av våra verksamheter.

I Halmstads kommun tar vi årligen emot VFU - studenter från:

  • förskollärar- och lärarprogrammet,
  • sjuksköterskeprogrammet samt
  • socionomprogrammet.

När det gäller praktik och VFU har ofta representanter från olika utbildningar och lärosäten redan etablerade samarbete med oss. Då ska du gå via utbildningsanordnaren.

Om vi inte har någon praktik eller något VFU-samarbete med din skola eller ditt lärosäte, kan du fylla i en förfrågan i formuläret nedan.

Skicka in din förfrågan om praktik

Studentmedarbetare

Vill du få jobberfarenhet och samtidigt tjäna extra pengar under studietiden? Som student på universitet, högskola eller eftergymnasial utbildning kan du jobba i Halmstads kommun samtidigt som du studerar.

Som studentmedarbetare får du en möjlighet att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samt värdefull arbetslivserfarenhet under studietiden.

Om du känner att rollen som studentmedarbetare skulle passa dig, gör då gärna en förfrågan i formuläret nedan.

Skicka in din förfrågan om att bli studentmedarbetare