• Halmstads webbplatser

Ranagårds äldreboende

Ranagårds äldreboende öppnade i januari 2024 och har sex boendeenheter fördelade på tre plan. Det ligger på det nybyggda området Ranagård, med närhet till grönområde. Under 2024 fungerar äldreboendet som ett evakueringsboende för Slottsparkens äldreboende.

Snabbfakta

  • Boendestandard: Lägenheter på 32 kvm, utrustade med säng, kylskåp, trinettkök, trygghetslarm och tillgänglighetsanpassat badrum med dusch samt tvättmaskin.
  • Hyra: Under 2024 är boendet ett evakueringsboende för Slottsparken.
  • Antal lägenheter: 60
  • Ort och stadsområde: Halmstad, Ranagård
  • Typ av boende: Vård- och omsorgsboende
  • Organisationsform: Kommunägt

Varje boendeenhet har ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för samvaro och måltider. Här finns inglasade balkonger i anslutning till de gemensamma vardagsrummen på alla plan förutom på bottenplan. Alla lägenheter på bottenplan har en egen uteplats.

Din egen lägenhet är 32 kvadratmeter. Du som hyresgäst möblerar själv din lägenhet med dina personliga ägodelar. Säng ingår i boendet och lägenheten är utrustad med kylskåp, trinettkök, trygghetslarm, förvaringsmöjligheter. Du har ett eget rymligt och tillgänglighetsanpassat badrum med dusch samt tvättmaskin.

Vid kalas eller andra tillställningar när lägenheten inte räcker till, finns möjligheten att boka ett av de två finrumen för kalas, eller nyttja den södervända vackra trädgården, träffa andra boende på den gemensamma uteplatsen, spela boule eller få in rörelse och träning med hjälp av utegymmet.

Boendet har en stor samlingssal för gemensamma aktiviteter och det finns möjlighet till frisör och fotvård i huset.

Konceptet för boendet är under 2024 Konst och kultur, men kommer därefter ha tema husdjur. För många kan djur vara en källa till bättre hälsa, glädje, minskad ensamhet och ökad livskvalitet.

Mål och inriktning

Boendet arbetar ständigt med att öka kundnöjdheten samt stärka kundens delaktighet. Fokus är att se kundens behov samt skapa en meningsfull vardag för var och en. Boendet drivs under 2024 som ett evakueringsboende för Slottsparkens äldreboende och har därför deras koncept "Konst och kultur" under denna period.

Aktiviteter

Personalen arbetar efter att du som enskild kund ska känna trygghet, självständighet och välbefinnande. Du ska ha ett stort inflytande över din vardag. Du har tillgång till de vardagliga aktiviteterna och den inspirerande utemiljön.

Vardagar arrangeras gemensamma gruppaktiviteter enligt kundernas önskemål. Exempel på det är sittgymnastik, boule, bingo, musikunderhållning, andakter, promenader, frågesport, guldkantsmåltider och turer med vår tvåsits-cykel.

Ansvaret för de gemensamma aktiviteterna ligger på två särskilda aktivitetsledare.

Service

Frisör, tandläkare, tandhygienist och fotvårdsspecialist besöker äldreboendet regelbundet. Dessa tjänster betalar du själv för.

Boendet har rehabteam, sjuksköterskor stationerade på boendet och samarbete med vårdcentral så läkare kan göra hembesök vid behov.

Måltider

Måltiderna ska vara en höjdpunkt med gemenskap och hälsa. Måltiderna på Ranagårds äldreboende tillagas i det egna tillagningsköket.

Veckans meny – äldreboendet
Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Ranagårdsvägen 1, 30276 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Telefon

Enhetschefer: 0707-78 61 26, 0733-40 26 95

Team 1: 035-13 23 62

Team 2: 035-13 23 64

Team 3 : 035-13 23 65

Team 4: 035-13 23 66

Team 6: 035-13 23 68

För allmänna frågor om äldreboende: