Dalsbo äldreboende

Dalsbo äldreboende är del av Vallås äldreboende med inriktning mot demensvård. Boendet ligger i närheten av grönområde såväl som Vallås centrum med affärer och apotek. I närområdet finns även Halmstadtravet och kyrka.

Snabbfakta

  • Boendestandard: Lägenhet på 30 kvadratmeter med tambur, kokvrå och badrum
  • Hyra: 5 316 kronor i månaden
  • Antal lägenheter: 16
  • Ort och stadsområde: Halmstad, Vallås
  • Typ av boende: Demensboende
  • Organisationsform: Intraprenad

Boendet är fördelat på två plan med balkonger på andra plan samt uteplatser och gemensam trädgård på markplan. Kring boendet finns promenadvänliga gångstigar.

Mål och inriktning

Boendet arbetar ständigt med att öka kundnöjdheten samt stärka kundens delaktighet. Fokus är att se kundens behov samt skapa en meningsfull vardag för var och en.

Dalsbo är en del av Vallås äldreboende och drivs sedan oktober 2013 som en intraprenad. Det innebär att boendet är en avgränsad enhet inom kommunen, som fått utökade befogenheter och utökat ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Det gör att personalen har större delaktighet för personalen i frågor som rör den egna verksamheten.

Aktiviteter

Personalen arbetar efter att du som enskild kund ska känna trygghet, självständighet och välbefinnande. Du ska ha ett stort inflytande över din vardag. Du har tillgång till de vardagliga aktiviteterna och de vackra trädgårdarna.

Vardagar arrangeras gemensamma gruppaktiviteter enligt kundernas önskemål. Exempel på det är sittgymnastik, boule, bingo, musikunderhållning, andakter, promenader, frågesport, guldkantsmåltider och turer med vår tvåsits-cykel.

Ansvaret för de gemensamma aktiviteterna ligger på två särskilda aktivitetsledare.

Service

Frisör, tandläkare, tandhygienist och fotvårdsspecialist besöker äldreboendet regelbundet. Dessa tjänster betalar du själv för.

Boendet har rehabteam, sjuksköterskor stationerade på boendet och samarbete med vårdcentral så läkare kan göra hembesök vid behov.

Måltider

Måltiderna ska vara en höjdpunkt med gemenskap och hälsa. Måltiderna på Dalsbo äldreboende tillagas i Vallås tillagningskök.

Det finns även en seniorrestaurang där du kan äta om du förbeställer maten senast klockan 9 samma dag på 0766‑10 74 55.

Veckans meny – äldreboendet
Veckans meny – seniorrestaurangen
Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Ålderstigen 4, 302 59 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Telefon
Enhetschef: 035-13 89 83
Plan 1: 035-13 87 17
Plan 2: 035-13 87 18

För allmänna frågor om äldreboende: