• Halmstads webbplatser

Sofiebergs äldreboende

Ett konceptboende med tema ”Sång och musik” på Kärleken i Halmstad. Här finns enheter för vård- och omsorgsboende (somatisk omvårdnad) och demensboende.

Snabbfakta

  • Boendestandard: Lägenheter på 31 kvm, med pentry, toalett, tvättmaskin, torktumlare och dusch.
  • Hyra: 7 624 kronor i månaden (hyra avser 2024)
  • Antal lägenheter: 60
  • Ort och stadsdel: Halmstad, Sofieberg och Kärleken
  • Typ av boende: Vård- och omsorgsboende och demensboende
  • Organisationsform: Kommunägt

Boendet stod färdigt för inflyttning i maj 2014. Boendedelen på Sofiebergs äldreboende är utformad med tio lägenheter vardera, fördelade i tre stycken tvåvåningshus.

Se en 3D-visning av boendet där du kan klicka dig runt:

Mål och inriktning

Musik uttrycker mer än vad språket förmår samt har en förmåga att väcka känslor och minnen till liv. Musiken ska genomsyra det vardagliga arbetet från enhetschef till baspersonal ut till kunderna, för att skapa en gemenskap samt en meningsfull tillvaro och känsla av välbefinnande. Det märks att kunderna uppskattar musik och att musiken väcker glädje och gemenskap.

Aktiviteterna bedrivs på plats men kan även ske genom olika utflykter som är knutna till musik. Viktigt är att det blir en naturlig del av vardagen för kund och personal. Personalen är utbildad i ”vårdarsång”.

Aktiviteter

Boendet erbjuder aktiviteter inom sång och musik flera gånger i veckan. Det finns till exempel grupper med olika teman, allsång, musikunderhållning samt individuella aktiviteter efter kundens önskemål och intresse. Du kan bland annat delta i boule, gymnastik och gudstjänst varje vecka. Det finns även frivilliga som kommer varje vecka och håller i en läs- och samtalsgrupp. En side-by-side cykel finns som erbjuder härliga cykelturer. Äldreboendet är omgivet av en underbar trädgård med en grillplats.

Service

Boendet erbjuder frisör, fotvård, tandläkare och tandhygienist. Personalen hjälper till med att boka tid hos dessa men kunden betalar själv.

Måltider

Måltiderna som serveras på Sofiebergs äldreboende tillagas i det egna tillagningsköket. Det finns även en seniorrestaurang, Begonian, där du kan äta om du förbeställer maten senast klockan 9 samma dag på 0709‑84 42 54.

Veckans meny – äldreboendet
Veckans meny – seniorrestaurangen Begonians äldrelägenheter
Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Sofiebergsvägen 34, 302 29 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Telefon
Enhetschef: 035-13 98 38
Enhet Dineberg: 035-13 98 12
Enhet Nydala: 035-13 98 14
Enhet Högalund: 035-13 98 36

Enhetschef, demensinriktning: 035-13 98 34
Enhet Björkeslätt: 035-13 98 11
Enhet Ängdala: 035-13 98 13
Enhet Dalalund: 035-13 98 35

För allmänna frågor om äldreboende: