• Halmstads webbplatser

Kattegatts äldreboende

Ett konceptboende med tema ”Världen i fokus”. Inriktningen är demensvård och vård- och omsorgsboende (somatisk omvårdnad).

Snabbfakta

  • Boendestandard: Lägenheter på 32,6-36,4 kvm med egen toalett, dusch och pentry. Vissa rum har även balkong.
  • Hyra: 6 526–7 101 kronor i månaden (hyra avser 2023)
  • Antal rum: 64
  • Ort och stadsområde: Halmstad, Andersberg
  • Typ av boende: Vård- och omsorgsboende och demensboende
  • Organisationsform: Kommunägt

Äldreboendet har plats för 64 kunder. Av dessa är 32 av platserna inriktade mot demensvård och resterande 32 platser mot vård- och omsorgsboende (somatisk omvårdnad).

Mål och inriktning

Boendet erbjuder omvårdnad på tolv olika språk. Det underlättar kommunikationen för de äldre som förlorat svenska språket, exempelvis på grund av ålder eller diagnos. Det kan även underlätta kommunikationen med närstående. Personalen utbildas aktivt i att arbeta och hantera äldre med posttraumatisk stress, en kompetens som idag saknas inom äldreomsorgen i landet.

Det finns möjlighet till samverkan med olika föreningar i området som kan berika de äldres vardag. Det kan handla om olika aktiviteter som till exempel mat, musik, dans och konst från världens alla hörn.

Boendet erbjuder en trygg, säker och kundfokuserad vård, vilket genomförs i samråd och med respekt för kundens självbestämmande och integritet.

Aktiviteter

Eftersom boendet arbetar med världen i fokus, firas världens olika högtider och sinnet stimuleras sinnet ofta av doften av nybakat. Du kan slå dig ner med en svalkande drink i solrummet och njuta av tropiskt värme och ljus. Boendet erbjuder även dagligen aktiviteter som musikstunder, promenader, gymnastik, handmassage, sällskapsspel, filmstund, grillkvällar och mycket mer.

Service

Boendet har sjuksköterskor stationerade på boendet och samarbete med vårdcentral så läkare kan göra hembesök vid behov. Det finns även fotvård, frisör och tandvård via Oral Care som kommer till boendet.

Måltider

Måltiderna som serveras på Kattegatts äldreboende tillagas i Vallås tillagningskök. Övriga måltider, såsom frukost, mellanmål, kvällsmål och nattmål, tillreds av personalen på plats.

Se veckans meny
Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Andersbergsringen 183, 302 22 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Telefon
Verksamhetschef: 0733-87 62 01

För allmänna frågor om äldreboende: