Kattegatts äldreboende

Ett konceptboende med tema ”Världen i fokus”. Inriktningen är demensvård och vård- och omsorgsboende (somatisk omvårdnad).

Rutiner vid besök för att minska risk för spridning av covid-19

För att skydda alla som bor på äldreboendet från covid-19 och för att kunna genomföra säkra besök med närstående, ber vi dig som besökare att följa dessa rutiner:

 • Du får inte ha några symtom på snuva, hosta, feber eller nedsatt lukt och smak.
 • När du kommer till boendet, sprita händerna med handspriten som finns i huvudentrén. Var noga med handhygienen under och efter besöket.
 • Om du går direkt till den boende utan att passera huvudentrén, tvätta händerna i den boendes lägenhet.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Om den du besöker på äldreboendet är vaccinerad kan ni umgås i personens bostad utan speciella smittförebyggande åtgärder.
 • Det bör inte vara för många besökare som besöker åt gången.
 • Besök utomhus är att föredra ur smittspridningssynpunkt.
 • Besöket sker företrädesvis i den boendes lägenhet.
 • Som besökare kan du få vistas i gemensamma lokaler så länge det inte blir trängsel. Avstånd på 2 meter måste kunna hållas, annars måste du gå till den boendes lägenhet. Varje äldreboende bestämmer hur många personer som kan vistas i en lokal samtidigt.

Vid misstänkt smitta eller lokalt utbrott av covid-19

 • Hela eller delar av boendet kan stängas av för besökare.
 • Besökare avråds från att komma under utbrott av covid-19.

Snabbfakta

Boendestandard: Lägenheter på 32,6-36,4 kvm med egen toalett, dusch och pentry. Vissa rum har även balkong.

Hyra: 5 868–6 359 kronor i månaden

Antal rum: 64

Ort och stadsområde: Halmstad, Andersberg

Typ av boende: Vård- och omsorgsboende och demensboende

Organisationsform: Kommunägt

Äldreboendet har plats för 64 kunder. Av dessa är 32 av platserna inriktade mot demensvård och resterande 32 platser mot vård- och omsorgsboende (somatisk omvårdnad).

Mål och inriktning

Boendet erbjuder omvårdnad på tolv olika språk. Det underlättar kommunikationen för de äldre som förlorat svenska språket, exempelvis på grund av ålder eller diagnos. Det kan även underlätta kommunikationen med närstående. Personalen utbildas aktivt i att arbeta och hantera äldre med posttraumatisk stress, en kompetens som idag saknas inom äldreomsorgen i landet.

Det finns möjlighet till samverkan med olika föreningar i området som kan berika de äldres vardag. Det kan handla om olika aktiviteter som till exempel mat, musik, dans och konst från världens alla hörn.

Boendet erbjuder en trygg, säker och kundfokuserad vård, vilket genomförs i samråd och med respekt för kundens självbestämmande och integritet.

Aktiviteter

Eftersom boendet arbetar med världen i fokus, firas världens olika högtider och sinnet stimuleras sinnet ofta av doften av nybakat. Du kan slå dig ner med en svalkande drink i solrummet och njuta av tropiskt värme och ljus. Boendet erbjuder även dagligen aktiviteter som musikstunder, promenader, gymnastik, handmassage, sällskapsspel, filmstund, grillkvällar och mycket mer.

Service

Boendet har sjuksköterskor stationerade på boendet och samarbete med vårdcentral så läkare kan göra hembesök vid behov. Det finns även fotvård, frisör och tandvård via Oral Care som kommer till boendet.

Måltider

Måltiderna som serveras på Kattegatts äldreboende tillagas i Vallås tillagningskök. Övriga måltider, såsom frukost, mellanmål, kvällsmål och nattmål, tillreds av personalen på plats.

Se veckans meny
Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Andersbergsringen 183, 302 22 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Telefon
Verksamhetschef: 0733-87 62 01

För allmänna frågor om äldreboende: