• Halmstads webbplatser

Drama och teater 8–19 år

På Kulturskolans kurser i drama och teater använder du kroppen, rösten och fantasin för att uttrycka dig och samspela med andra. Teater på Kulturskolan är ett gruppämne där vi skapar tillsammans. 

Drama och teaterkurser

Teater Gul 8–10 år

Teater på kulturskolan är ett gruppämne där vi skapar tillsammans. Vi leker dramalekar och gör småpjäser. Vi får öva oss i samarbete, fokus, fantasi, visa känslor och rörelser. Vår kropp och röst är vårt instrument. Vi testar på olika roller och får klä ut oss.

Terminerna kan avslutas med en redovisning för familj.

Lektionslängd: 60 minuter

Teater Grön 10–12 år

Teater på kulturskolan är ett gruppämne där vi skapar tillsammans. I början av läsåret jobbar vi med drama och gruppdynamik och gör lekfulla teaterövningar och prestigelösa småpjäser. Vi får öva oss i samspel, fokus, improvisation, röst och rörelse och att skapa karaktärer.

Efter höstlovet arbetar gruppen fram en pjäs som kommer visas för publik under Teaterfestivalen på våren.

Lektionslängd: 90 minuter

Teater Blå 12–13 år

Teater på kulturskolan är ett gruppämne där vi skapar tillsammans. I teaterkursen får eleverna öva sig inom skådespeleri, röst och rörelse, skapa karaktärer och improvisation.

Eleverna får göra mindre projekt som redovisas i slutet av varje termin som till exempel film, teaterföreställning eller samarbete med andra konstformer. 

Lektionslängd: 90 minuter.    

Teater Röd 13–19 år

Teater på kulturskolan är ett gruppämne där vi skapar tillsammans. I teaterkursen får eleverna fördjupa sig inom skådespeleri och improvisation.

Under läsåret arbetar vi i block där eleverna får möjlighet att arbeta med teaterns olika delar som till exempel text, kostym, scenografi, stagefight, clown. Läraren och gruppen bestämmer gemensamt vilket typ av projekt som eleverna kommer arbeta med under året. Det kan bli en stor eller mindre produktion.

Lektionslängd: 120 minunter

Teaterensemblen 14–19 år

Teaterensemblen är Kulturskolans spetsensemble inom teater. Spetsensemblerna förväntas hålla hög nivå och fin kvalitet och det kräver ett hårt arbete av dem som blir uttagna. 

Teaterensemblen har uppdraget att arbeta med utåtriktade produktioner till exempel barnteater och teaterföreställning för allmänheten. Men också samarbeten med andra konstformer på Kulturskolan. Kursen är inte öppen för bokning, utan aktuella elever handplockas för sina förmågor inom teater och skådespeleri och kontaktas av teaterlärarna. 

Kostnad

Att gå på drama och teater kostar 798 kronor per termin.

Mer information och anmälan

I e-tjänsten kan du se tid, plats, kurstillfällen och anmäla dig till kurser.

Kursutbud och ansökan till kulturskolan