• Halmstads webbplatser

Förskola för allergiska eller infektionskänsliga barn

Du som har ett allergiskt eller infektionskänsligt barn kan söka till Guldfiskens allergiavdelning, som tillhör Västanvindens förskola. På Guldfisken går barn i åldrarna 1–5 år.

Specialmat finns på alla förskolor

Barn som till exempel behöver glutenfri eller laktosfri kost kan få det på alla kommunala förskolor och behöver då inte gå på Guldfisken.

Guldfisken allergiförskola

Guldfiskens allergiavdelning tillhör Västanvindens förskola. Här har pedagogerna kompetens och erfarenhet att ta emot i första hand barn med olika allergier. Avdelningen har som krav att barn, vårdnadshavare och pedagoger som vistas på Guldfisken inte ska vara rökare, ha djur eller använda parfym.

Guldfiskens pedagoger och kocken är utbildade och särskilt kunniga inom allergiområdet. Maten tillagas på förskolan och till vissa barn används särskilda kastruller och grytor. Vissa barn har luftburen allergi. Avdelningen har nära kontakt och samarbete med allergimottagningen på Hallands sjukhus i Halmstad.

När barn som har läkarintyg har fått plats på avdelningen fylls det därefter på med barn utan allergi.

Ansöka till Guldfisken

För att få plats på Guldfisken ska du:

  • Ha ett läkarintyg eller ett läkarutlåtande som styrker att ditt barn på grund av allergi eller infektionskänslighet behöver gå på Guldfisken.
  • Inte ha några husdjur i hemmet.
  • Inte använda starka dofter i form av till exempel parfym och tvättmedel.
Ansök om förskoleplats

I e-tjänsten ska du välja Västanvindens förskola.

Kontakta kommunen för att komplettera din ansökan med läkarintyg.

Kontakta rektorn på Västanvindens förskola om du har frågor om vad som gäller på Guldfisken.