• Halmstads webbplatser

Anmälan

Du anmäler dig till kulturskolans kurser i kurskatalogen i lärplattformen StudyAlong. Är det fullt på kursen kan du lämna en intresseanmälan. Det är stort intresse för kulturskolans kurser.

Anmälan till vårterminen 2024 är öppen. Den 30 maj öppnar anmälan för höstterminen 2024.

Anmälan till kulturskolan

När anmälan är öppen hittar du kulturskolans lediga kurser i kurskatalogen i lärplattformen StudyAlong.

Du som är vårdnadshavare eller fakturamottagare behöver skapa ett konto på StudyAlong för att anmäla ditt barn till kulturskolans kurser.

Ansök till Halmstads kulturskola – StudyAlong

Anmäl dig om du vill fortsätta kursen nästa termin

Du anmäler dig till en kurs för en termin i taget och måste aktivt anmäla dig till varje ny termin.

Inför terminsstart kontaktar kulturskolan dig via e-post med ett erbjudande om att fortsätta kursen nästa termin och du får förtur till att anmäla dig till fortsättning av kursen. Om du inte anmäler dig till kursen försvinner erbjudandet och kursplatsen läggs ut i Kulturskolans kurskatalog.

Gör en intresseanmälan om det är fullt

Är det fullt på kursen kan du lämna en intresseanmälan och få information om när ansökan öppnar upp nästa termin. En intresseanmälan är inte en köplats utan du anmäler ditt barn till kursen i kurskatalogen i lärplattformen StudyAlong.

Om du har lämnat en intresseanmälan och det uppstår en ledig plats under terminen kan du få erbjudande att börja kursen.

Din intresseanmälan gäller endast under terminen som pågår och du måste göra en ny intresseanmälan för varje termin om du inte fått plats på kursen du vill gå.

Avsluta kurs

Om du vill avsluta din kurs under pågående termin ska du som vårdnadshavare eller räkningsmottagare säga upp platsen i StudyAlong och kontakta läraren på kulturskolan.

Vill du avsluta kursen efter avslutad termin behöver du inte göra någonting, eftersom du anmält dig till en termin i taget.

Du har 14 dagars ångerrätt efter att du bokat en kurs och får då full återbetalning på kursen.

Faktura och avgifter

Kurserna kostar olika mycket. Du betalar för en termin när du anmäler dig till en kurs.

Ingen avgift om du har låg inkomst

Om du har en låg inkomst kan du ansöka om avgiftsbefrielse, vilket innebär att du inte behöver betala avgiften för kulturskolans kurser.