Kurser och lovaktiviteter

På KomTek har barn och ungdomar från årskurs 1 till 9 möjlighet att utveckla sin kreativitet och entreprenöriella förmåga. Här kan de prova på såväl praktiskt som digitalt.

KomTeks kurser och lovaktiviteter

Kursavgift

  • Lovkurserna på en dag, till exempel Teknikkul på sportlovet, påsklovet och höstlovet kostar 100 kronor. Då ingår enklare fika och byggmaterial.
  • En sexveckorskurs kostar 300 kronor.
  • Kursen "Makerspace" kostar 500 kronor. Kursen pågår i totalt 10 veckor.

Övriga kursupplägg kan variera. När respektive kurs är slut skickar vi en faktura till dig per post.

Tid och längd för kurserna

Kurserna pågår under en sexveckorsperiod (med undantag för Makercpace på 10 veckor) på kvällar och har begränsat antal platser. Kurserna går i fyra perioder och startar i september och november på höstterminen och i februari och april på vårterminen. KomTek har har inte uppehåll om kursen infaller på skollov eller röda dagar.

Mer information om kurser och lovaktiviteter

Här kan du läsa mer om vilka kurser och lovaktivieter som finns för barn och ungdomar i årskurs 1–9.

Lek fram kul teknik, för barn i årskurs 1–3

Kursen går på KomTek, Nitaregatan 7 – måndagar, tisdagar och onsdagar klockan 16.30–18.00.

Kursen inleder med praktiska moment i verkstaden under ledorden Ha kul! och Gör fel! Du får prova dig fram i teknikens spännande värld, allt du bygger rör sig eller lyser. Resultatet kan till exempel bli ett skojigt djur som rör sig eller en spännande uppfinning. Du får använda olika material och verktyg och lära dig hur du arbetar i verkstaden på ett säkert sätt. Du behöver inga förkunskaper.

Få spel på el, för barn i årskurs 4–6

Kursen går på KomTek, Nitaregatan 7 – onsdagar klockan 18.15–19.45.

I den här kursen arbetar du med konstruktion i vår verkstad med stort fokus på elektronik. Du får chans att skapa coola produkter som kan röra sig, lysa eller låta.

Resultatet kan bli ett instrument, en snygg LED-tavla eller något du kan ha på dig, till exempel ett lysande armband. Du får använda olika material och verktyg och lär dig jobba på ett säkert sätt. Du behöver inga förkunskaper.

Knäcka koden, för barn i årskurs 4–6

Kursen går på KomTek, Nitaregatan 7 – måndagar klockan 18.15–19.45.

På kursen erbjuder vi ett brett utbud av roliga programmeringsverktyg så alla deltagare kan utmanas på sin nivå oavsett om man är helt ny eller är en fullfjädrad hacker.

I dagsläget använder vi bland annat Micro:bit, Scratch, Python och Sphero.
Hos oss kan du till exempel få göra ett spel eller programmera robotar. Du behöver inga förkunskaper.

Digital design, för barn i årskurs 4–6

Kursen går på KomTek, Nitaregatan 7 – tisdagar klockan 18.15–19.45.

På kursen Digital design får du göra verklighet av dina idéer. Du får lära dig hur man gör en digital modell, som kan skrivas ut på en 3D-skrivare. Det du gjort, till exempel ett litet spel, smycke eller ett konstverk, får du ta med dig hem.

Vi använder oss av olika designverktyg, som till exempel Tinkercad och Onshape. Du behöver inga förkunskaper.

Makerspace, för barn i årskurs 6–9

Kursen går på KomTek, Nitaregatan 7 – torsdagar klockan 17.00–20.00.

På Makerspace släpper vi loss all vår kreativitet och skaparlust! Här kan du jobba med din egen idé, samarbeta med andra kursdeltagare eller inspireras av något av våra förslag. Exempel på tidigare projekt är ett ljusbord, hylla med LED-belysning, ställ till gaminglurar eller lasergraverad skylt eller tavla. Tillsammans med KomTeks handledare stämmer du av vad som är rimligt inom ramarna för kursen.

På kursen får du testa på design och teknik, såväl digitalt som praktiskt. Våra unga handledare kommer att inspirera dig och ge dig ny spännande kunskap och erfarenhet. Du behöver inga förkunskaper.

Aktiviteter på KomTek under höstlov, sportlov och påsklov

Teknikkul på KomTek på höstlov, sportlov och påsklov riktar sig till barn som går i årskurs 1-6 och barnen får testa flera olika teknikstationer.

På påsklovet 2023 erbjuder vi också Space-Tek för barn som går i årskurs 6-9. Space-Tek inleds med en spännande föreläsning om rymden och sedan en en kul VR-upplevelse.

Du kan välja mellan två olika tillfällen, ditt barn kommer endast att kunna gå en av dagarna eftersom båda dagarna har samma innehåll. Inga förkunskaper krävs. Du lämnar ditt barn på KomTek och hämtar efter aktiviteten är slut.

Kurserna ges i KomTeks verkstad och i digitala miljöer

Kurserna ges i KomTeks stora och fina verkstadslokal. Där samsas barn och ungdomar i olika åldrar, oavsett vilken kurs de går på.

Anmäl dig till KomTeks SMS-klubb

Missa inget av det roliga! Gå med i KomTeks kostnadsfria SMS-klubb och få information från KomTek.

Vi kommer inte att gå ut med SMS där vi skriver när vi släpper på anmälningarna för fritidskurser och lov vid en exakt tidpunkt. Däremot kommer vi att skicka ut information om det finns platser kvar på kurser när det närmar sig kursstart.

Håll utkik på här på vår webbplat eller på Destination Halmstads kalender. Länk till annan webbplats. Anmälningarna öppnar ungefär 4 veckor innan kursstart. Kurserna brukar starta i fyra omgångar per år, runt vecka 6, 16, 36 och 45. Utöver det så är det oftast aktiviteter på loven.

Skriv in ditt mobilnummer för att anmäla dig till SMS-klubben:
Skriv in ditt mobilnummer för att anmäla dig till SMS-klubben: