• Halmstads webbplatser

YouTube

På Youtube kan du ladda upp egna videoklipp, titta på andras klipp och hitta undervisningsfilmer.

Youtube

Med YouTube Länk till annan webbplats. finns så många möjligheter. Du kan hitta lämpliga undervisningsfilmer (t.ex. lärare som delar mängder av undervisningsmaterial) – på flera modersmål – samt ladda upp egna filmer. Dina egna filmer kan vara genomgångar, föreläsningar eller skärminspelningar mm. Bara du har en fil i “filmformat” kan denna laddas upp. När filmen väl är uppladdad på YouTube kan du välja hur den ska visas i sökningar, dvs. som offentlig, olistad eller privat.

Ladda upp en film på YouTube från en dator

1. Logga in på YouTube med ett Google-konto. Alla Halmstads kommuns läraradresser (halmstad.se) är Googlekonton. Du behöver därför inte använda en privat Gmail-adress om du inte vill. Lösenordet är samma som till de andra systemen.

2. Klicka på filmkameran uppe till höger i menyn och därefter på Ladda upp video.

3. Om inte har en kanal sedan tidigare, måste du börja med att skapa en sådan. Du kan välja att skapa den i ditt eget namn eller med ett anpassat namn.

Ladda upp filmfil

4. I nästa läge kan du välja att skriva information om din kanal (valfritt) och spara detta. Eller så klickar du på Set up later. Nu har du skapat en kanal!

5.Nu är det dags att ladda upp din första video. Mitt på sidan hittar du en uppladdningsknapp. Klicka på Ladda upp video och i nästa läge Välj fil. Du letar nu upp din video på din hårddisk och laddar upp denna.

6. När den är uppladdad måste du namnge din video. Du kan även lägga till en liten beskrivning om vad den innehåller. Du måste även ange om den är anpassad för barn eller ej. Oftast väljer man att den inte är anpassad för barn beroende av vad det är för film.

7. Nästa sida handlar om videokomponenter. Du kan hoppa över denna sida genom att klicka på Nästa.

8. Nu kan du publicera din sida direkt eller spara den för senare publicering. Du väljer vilken synlighet den ska ha av:

  • Offentlig
  • Olistad
  • Privat
Ta mig till Youtube