• Halmstads webbplatser

Vimeo

Med Vimeo kan du ladda upp egna och titta på andras videoklipp.

Vimeo är en liknande tjänst som YouTube där du kan ladda upp videor som du själv har skapat. Tjänsten är gratis med Basic-versionen, men det finns möjlighet att uppgradera till både Plus- och Pro-version. Det är väldigt enkelt att ladda upp en video på Vimeo och upplösningen är högre än på YouTube. Däremot tar uppladdningstiden längre tid.

Gör så här för att ladda upp en video från en dator

  1. För att använda Vimeo behöver du skapa ett konto. Du kan göra det med vilken e-postadress som helst. Du behöver även bestämma ett lösenord. Du kan också skapa en Googleinloggning genom att använda din halmstad.se-adress för att skapa ett konto. Klicka då på Google-knappen när du skapar ett nytt konto.
  2. För att ladda upp en video från din dator drar du in filmen från din hårddisk till uppladdningsfönstret eller klickar på Or choose files. Redan i detta läge sätter du in synlighetsläget av din video under Privacy (detta kan ändras i efterhand också).
Välj filmfil

3. När videon är uppladdad kan du dela filmen till dina elever med t.ex. en länk. Klicka på Share uppe i högerhörnet och välj ett alternativ.

Dela film