• Halmstads webbplatser

Binogi

Läromedlet Binogi består av korta animerade ämnesfilmer på många olika språk.

Binogi logga

I animerade filmer får eleverna genomgångar av de olika kursmomenten i olika ämnen. Filmerna kan till exempel användas för att eleverna ska skaffa sig förförståelse inför en lektion, som gemensam inledning av ett avsnitt eller som repetition efter genomgång.

En viktig funktion i läromedlet är möjligheten att välja språk för tal och textremsa – svenska, engelska, finska, arabiska, dari, somaliska eller tigrinska. Kommande språk är thailändska, polska, tyska, spanska och franska. Genom att kombinera till exempel arabiskt tal med svensk text får nyanlända elever språkträning samtidigt som de skaffar sig ämneskunskaper. För närvarande är detta möjligt i ämnena matematik, fysik, biologi och kemi.

Hur kan Binogi användas?

Läraren kan följa om eleverna har varit aktiva i verktyget och sett filmerna. Filmvisningen kan även följas upp med ett quiz för att kontrollera elevernas kunskaper. Grönt, gult, rött ljus signalerar elevernas resultat. Alla lärare har exakt samma funktioner och kommer åt samma uppgifter och klasser. Man kan se utdelade uppgifter, både av sig själv och av kollegor.

Målgrupp

Binogi Länk till annan webbplats. riktar sig i första hand till elever i årskurs 7-9 då de baseras på centrala innehållet i dessa årskurser, men det kan och får även användas för elever i åk 4-6 i hela Halmstads kommun.

Om du är ny lärare eller elev

Om du är ny lärare eller elev i kommunen är det inte säkert att du har en inloggning till Binogi. Detta kan du enkelt skapa själv via binogi.se Länk till annan webbplats. genom att klicka på Testa Binogi. Skapa ett konto via Google-knappen och ange din halmstad.se-adress (om du är lärare) eller edu.halmstad.se-adress (om du är elev). Använd INGA privata Gmail-adresser! När du har skapat ditt konto måste en lärarkollega godkänna dig under Lärardelen inuti Binogi.

Binogis lektioner länkade till de vanligaste skolböckerna

Binogi håller på att gå igenom de vanligaste skolböckerna för att skapa länkar mellan dessa och deras animerade lektioner. På så sätt kan du som lärare använda din ordinarie planering och använda Binogi som komplement.

Support från Binogi

På alla sidor på Binogi har du möjlighet att få support. Både som elev och lärare. Klicka bara på den mörkblå chattsymbolen och skriv in din fråga. De svarar ofta väldigt snabbt.

Binogis supportfilmer

Logga in på Binogi

 1. Gå in på binogi.se Länk till annan webbplats. i din webbläsare på en dator, smart enhet (platta eller telefon) eller Chromebook.
 2. Klicka på Logga in högst upp till höger på sidan.
 3. För att logga in klickar du på Google-knappen. Läraren använder sin halmstad.se-adress och vanliga lösenord. Elever använder sin edu.halmstad.se-adress och vanliga lösenord.
Logga in med Google-knappen

Logga in med Google-knappen

Dela ut uppgifter till eleverna

I Binogi finns det för lärare två delar – Elevdelen och Lärardelen. Om du vill kunna dela ut uppgifter till eleverna går det att göra på två sätt.

 1. Via en länk. Läraren går till valfri film och kopierar webbadressen. Denna kan klistras in i t.ex. Microsoft Teams som ett inlägg eller i ett mejl.
 2. Via delningsverktyget inne i Binogi. Använd detta för att kunna få statistik över eleverna och kunna följa deras progression.

Dela via delningsverktyget i Binogi

 • Gå in på filmen som du vill dela.
 • Klicka på Dela ut uppgift.
Dela en uppgift

Dela en uppgift inne i Binogi

 • Välj nu om filmen och quizen ska delas ut till en hel klass, en särskild grupp (som är skapad sedan tidigare) eller till enskilda elever.
 • Sätt ett datum för senaste inlämning.
 • Skriv en (valfri) kommentar och klicka därefter på Spara.
 • Under rubriken Uppgifter i Lärardelen kommer statistik och resultat visas för samtliga elever som filmen är delad till.
Ta mig till Binogi