Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Havsstränder

Havsstranden ut mot Kattegatt sträcker sig längs hela kommunen och erbjuder många härliga bad. Här finns allt från klippbad och små enskilda vikar till kilometerlånga sandstränder. Kartan här hjälper dig att hitta till våra stränder och badplatserlänk till annan webbplats.

Nedan följer ett urval av de mest besökta stränderna och badplatserna.

Tillgänglighetsanpassade bad

Svärjarehålan i Tylösand och Gröningen på Östra stranden är kommunens två havsbad som är speciellt anpassade för personer med funktionshinder. Baden är bemannade vid badväder måndag till söndag kl. 09-17 från 18 juni fram till den 20 augusti.

På båda baden finns handikapp-WC, omklädningsrum, duschutrymmen med lift och duschbrits, ramper och trappor ner i vattnet samt hjälpmedel på gräsytorna (till exempel stegar för att underlätta när man reser sig).

Det finns även stora flytvästar och rullstolar att låna, samt en liggsittstol som man kan spänna fast sig i när man tar sig ned i vattnet. Alla badar på eget ansvar med medföljare/assistent eller liknande.

Alla är välkomna till baden, men som besökare uppmanas du att ta särskild hänsyn och lämna plats till gäster med funktionsnedsättning.

Steningestranden

Steningestranden är en liten sandstrand med omgivande klippor och ett skär i hjärtat av Steninge. Det är en idealisk familjestrand med utmärkta möjligheter för krabbfiske. Här finns också fantastiska vandringar i naturreservatet både norr och söder om stranden. Vid stranden finns WC för funktionshindrade.

Steningestranden

Steningestranden. Foto: Patrik Leonardsson

Haverdalsstrand

Haverdalsstrand är en del av en tre km lång sandstrand med höga fina sanddyner. I naturreservatet ovanför dynerna finns fina promenadstigar. Här finns handikappanpassad WC, torrklosett, volleybollnät samt kiosk som är öppen sommartid.

I norra Haverdal ligger Skallen med härligt blankslipade klippor och en underbar utsikt över hela bukten ovanför gästhamnen. Vacker natur finns även i Särdal, en härlig naturstrand där korna betar på ängarna och strandtriften blommar rikligt i juni.

Vilshäradsstranden

Vilshäradsstranden är precis som Haverdalsstrand en del av en drygt tre kilometer lång fin sandstrand med höga sanddyner. Här finns gott om service i anslutning till stranden. I skogen innanför dynerna samt i reservatet söder om stranden finns fina promenadstigar. Stranden är delvis livräddarbevakad och delvis handikappanpassad (handikapptoalett). WC finns.  

Ringenäs

Ringenässtranden utgör norra delen av Tylöbuktens drygt fyra kilometer långa sandstrand. I Ringenäs kommer man nära stranden med bil. Stranden är till viss del livräddarbevakad. WC finns.

Frösakullstranden

Tylösand övergår så småningom i Frösakullsstranden, som är en del av den drygt fyra kilometer långa sandstranden i Tylöbukten. Stranden här är minst lika fin som Tylösand, men betyligt mindre tätbefolkad. Flertalet spänger leder från sommarstugeområdena över sanddynerna ner till stranden. Stranden är till viss del livräddarbevakad. WC och volleybollnät finns.

Svärjarehålan med snorkelled

I Svärjarehålan i Tylösand finns länets första snorklingsled. Här kan du upptäcka och få kunskap om livet under vattnet genom att snorkla på en 200 meter lång led. Med hjälp av tio undervattenskyltar får du information om några av de vanligaste arterna som man kan stöta på under vattnet.

Tjuvahålan

Tjuvahåla är en liten familjesandstrand med klippor och brygga. Här finns fina möjligheter till snorkling, fiske och grillning. Prins Bertils stig passerar stranden och ger möjlighet till varierande naturupplevelser. Torrklosett och lekplats finns.

Foto: Dan Karlsso

Tylösand. Foto: Dan Karlsson

Tylösand strand

Åtta kilometer väster om Halmstad ligger Tylösand - flaggskeppet bland Halmstads stränder. Stranden är en del av en drygt fyra kilometer lång sandstrand med dyner. Soliga dagar är det trångt som vid Medelhavet nedanför Hotel Tylösand, och på eftermiddagarna i juli är pulsen hög på After Beachen. Livräddarna bevakar ca 10 km strand från mitten av juni till mitten av augusti. Stranden är till viss del handikappanpassad (handikapp-WC).

Östra Stranden

Östra Stranden ligger ca fem kilometer från centrum och är en långgrund och barnvänlig sandstrand med många serviceinrättningar samt en lekplats. Delar av stranden utgörs av Hagöns naturreservat och erbjuder fina möjligheter till vandringar i strandskogarna innanför dynerna. Längst söderut, vid Fylleåns mynning, finns ett naturistbad (Halmstads officiella nakenbad). Stranden är till viss del handikappanpassad (handikapp-WC). WC och torrklosett finns och volleybollnät finns vid Hagön och "lilla Köpenhamn".

Påarp/Laxvik

Söder om Fylleån ligger Trönninge, Påarp och Laxvik, som alla är mindre familjestränder med sand och klippor. Påarpsstranden består av en 300 m lång fin strand med sanddyner. I Laxvik hittar vi små vikar med gräsytor och klippor runt om. Här finns också ett stort gravfält från järnåldern. Sandstrand, 300 m med sanddyner. En liten vik med gräsytor och klippor runt om. WC finns.

Gullbrannastranden

Gullbrannastranden är en del av en 2,5 km lång sandstrand som ligger nedanför ett naturreservat. Här finns en anlagd stig med bro över Genevadsån. Torrklosett samt grillplats finns.