• Halmstads webbplatser

Cykelleder

I Halland finns ett antal större cykelleder och alla passerar genom Halmstads kommun. Halmstads kommun ansvarar sträckorna som går på kommunens cykelbanor.

Det finns också två kortare och lokala cykelleder; Laxaleden och Tylösandsleden. Du kan också hitta dina egna vägar att cykla med hjälp av cykelkartan. Kartan finns att hämta på Turistbyrån eller i Rådhuset. Mer information om cykellederna hittar du på Destination Halmstads webbplats:

Laxaleden och Tylösandsleden

Cykellederna är markerade med rödvita skyltar och passar alla och som vill upptäcka smultronställen i Halmstad tätort. Lederna är ”enkelriktade” rundor utan specifik start- eller målpunkt, så du kan hoppa på leden där det passar dig.

Laxaleden

Laxaleden passerar bland annat Picassoparken, Stadsbiblioteket, Norre Katts park, Örjans Vall, Slottsmöllan, Snöstorps kyrka, Hallarna, Fyllebro och Östra stranden. Leden är 25 kilometer lång.

Tylösandsleden

Tylösandsleden passerar bland annat Halmstad slott, Söndrums kyrka, Hallandsgården och Norre Katts park. Leden är 25 kilometer lång.

Kattegattleden

Kattegattleden bjuder på 395 km havsnära cykling från Helsingborg i söder, hela vägen genom Halland, till Göteborg i norr. Leden är Sveriges första nationella cykelled och är väl markerad med rödvita skyltar. Turen går genom fiskelägen, förbi gårdsbutiker, caféer, konstateljéer, sandstränder och avskilda badvikar. Läs mer och planera din cykeltur:

Hylteleden

Hylteleden är ca 165 km lång och har både start och mål i Halmstad. Leden följer Nissans dalgång, går in i viltrika skogar och gamla kulturmiljöer, ut via "sjöarnas rike" och tillbaka genom Simlångsdalen mot Halmstad. Läs mer och planera din cykeltur:

Banvallsleden

Cykelleden startar i Halmstad och följer sen den gamla järnvägsbanken ända till ledens slut i Blekinge. I Halmstads kommun är cykelleden asfalterad hela vägen upp till väg 25 öster om Simlångsdalen, därefter är det grus. För den som föredrar att cykla på bilväg finns det en som går parallellt med Banvallsleden.