• Halmstads webbplatser

Hundar och hästar på stranden

Hundar är välkomna till våra naturstränder och alla andra stränder och sjöar som inte är officiella badplatser.

Hundar förbjudna på badplatser under badsäsongen

Hundar får inte vara på kommunens officiella badplatser mellan 1 maj och 15 september. Skyltar anger var det är hundförbud.

Reglerna gäller inte för hund i arbete med korrekt tjänstetecken, till exempel ledarhund, service- och signalhund, hund under utbildning eller polishund i tjänst.

Hundbad

Hundar är välkomna året runt till våra naturstränder och alla andra stränder och sjöar som inte är officiella badplatser. Se kartan längre ner. Som ansvarig för hunden måste du ha den under kontroll i din absoluta närhet och visa hänsyn till övriga strandbesökare, både människor och djur. Tänk på att många är rädda för hundar och att det finns hundallergiker.

Hundar och särskilt valpar kan vara känsliga för bakterier. Håll därför koll på om vattnet ser rent och klart ut innan du låter hunden bada. Kommunen tar endast prover på vattnet vid de officiella badplatserna under sommaren.

Ridning på stranden

Du får inte rida eller ta med hästar till officiella badplatser vid sjöar och hav mellan den 1 maj och 15 september. Övrig tid på året är det tillåtet att ha häst på stranden. Du får dock aldrig rida i sanddynerna längs havsstranden.

Karta över officiella badplatser och naturstränder

De blå markeringarna i kartan visar vilka kustnära stränder och insjöar som är officiella badplatser. De gröna är naturstränder dit hundar och hästar alltid är välkomna.