Hundar och hästar på stranden

Under badsäsongen får inte hundar och hästar vistas på kommunens officiella stränder och badplatser.

Hundar förbjudna på badplatser under badsäsongen

Hundar får inte vara på kommunens officiella badplatser mellan 1 maj och 15 september. Skyltar anger var det är hundförbud.

Reglerna gäller inte för ledarhund, service- och signalhund med tjänstetäcke eller liknande täcke samt hund under utbildning eller för polishund i tjänst.

Hundbad

Hundar är välkomna året runt till våra naturstränder och alla andra stränder och sjöar som inte är officiella badplatser. Som ansvarig för hunden måste du ha den under kontroll i din absoluta närhet och visa hänsyn till övriga strandbesökare, både människor och djur. Tänk på att många är rädda för hundar och att det finns hundallergiker.

Ridning på stranden

Du får inte rida eller ta med hästar till officiella badplatser vid sjöar och hav mellan den 1 maj och 15 september. Övrig tid på året är det tillåtet att ha häst på stranden. Du får dock aldrig rida i sanddynerna längs havsstranden.

Karta med officiella badplatser

De blå markeringarna i kartan visar vilka kustnära stränder och insjöar som är officiella badplatser. De gröna är naturstränder dit hundar och hästar alltid är välkomna.