• Halmstads webbplatser

Låna eller hyr utrustning för fritidsaktiviteter

Vill du prova något nytt? Då kan du besöka Fritidsbanken eller någon av våra aktivitetsboxar som finns runtom i kommunen. Här kan du låna sportutrustning, fritidsutrustning och spel gratis eller hyra för en liten peng.

Aktivitetsboxar – "Piffl"

Piffl-boxarna är placerade på fem platser runtom i kommunen. Här kan du hämta ut exempelvis bollar, brännbollsutrustning, frisbees eller strandtennis med hjälp av en app i mobilen. Innehållet i boxarna är anpassade efter var de är placerade. Du kan se vad varje aktivitetsbox har för utrustning i appen.

Varje lån kostar 10 kronor per timme. Du får hyra max 6 timmar.

Här hittar du aktivitetsboxarna

Placeringen av aktivitetsboxarna kan förändras efter hand. Just nu finns de på:

 • Engelbrektsplanen
 • Spontanidrottsplatsen på Andersberg
 • Norre katts park
 • Tylösands strand
 • Östra stranden

Så gör du

Ladda hem appen "Piffl" till din mobil. Sök upp en box i appen och välj bland de olika aktiviteterna. För att öppna facket behöver du befinna dig inom 5 meter från boxen. Stäng facket efter dig.

Du lämnar tillbaka utrustningen i samma box och fack. För att avsluta hyran behöver du befinna dig inom 5 meter från boxen. När du avslutar hyran i appen öppnas rätt fack. Återlämna utrustningen lika prydligt som du fick den och följ instruktionerna i appen.

Karta över var aktivitesboxarna är placerade

Fritidsbanken

På Fritidsbanken i Halmstad kan du låna begagnad utrustning i upp till två veckors tid. Lånet är helt kostnadsfritt och det finns ingen åldersbegränsning. Du kan också låna saker bara några timmar eller för en dag.

Besöksadress

Halmstad Arena
Växjövägen 11 i Halmstad

Fritidsbanken ligger på ”baksidan” av Halmstad Arena (Växjövägen 11), mitt emot friidrottsanläggningen. Kommer du med bil så kör du enklast in på infarten efter brandstationen. Du kan självklart parkera på framsidan och gå runt badet så kommer du till Fritidsbanken. Busshållplats ”Halmstad Arena” finns utanför arenan och dessutom finns fina cykelvägar hit.

Öppettider

måndag – onsdag 9:00 – 16:00
torsdag 9:00 – 18:00
fredag och lördag 9:00 – 16:00
Runt storhelger och semestertider kan öppettiderna förändras, se Fritidsbankens webbplats Länk till annan webbplats..

Exempel på utrustning som du kan låna

 • Fotbollsskor
 • Skateboards
 • Tält
 • Ridutrustning
 • Skridskor
 • Skidor
 • Hjälmar
 • Pjäxor

Du kan se vilken utrustning som finns inne under lagersaldo på Fritidsbanken Sveriges webbplats Länk till annan webbplats.. Välj "Fritidsbanken Halmstad".

Utrustning anpassad för dig med funktionsnedsättning

  • Skridskor med dubbla skenor
  • Skridskostöd, höj och sänkbart
  • Blomsterkudde, samma funktion som en badring (finns i två storlekar)
  • Kälkar för personer med funktionsbegränsningar

  Regler för lån

  Du kommer att få uppge namn och mobilnummer eller e-postadress när du lånar något på Fritidsbanken. När du lånar får du en sammanställning över ditt lån med ditt återlämningsdatum.

  Om du inte lämnar tillbaka det du lånat i tid, får du tyvärr inte låna fler saker i framtiden.

  Var försiktig med det du lånar. Meddela Fritidsbanken om något ändå skulle gå sönder eller försvinna. Vi hjälps åt för att fler ska kunna låna och prova på fler idrotter!

  Skänka utrustning

  All utrustning är skänkt av privatpersoner. Vill du också bidra med något? Då är du välkommen in med utrustning du inte behöver längre. På så vis hjälper du andra att få testa sport- och fritidsaktiviteter, oberoende av ekonomi. Du bidrar även till en hållbar utveckling där saker blir återanvända.

  Vill du skänka saker eller lämna tillbaka kan du göra det i den gröna skänklådan utanför Fritidsbanken. Du kan även skänka saker på återvinningscentralen på Flygstaden Länk till annan webbplats., där vi har en container som vi delar med Kretsloppan.

  Det du skänker ska vara i gott skick. Är du osäker på om din utrustning håller rätt nivå, får du gärna komma in till Fritidsbanken så tar personalen en titt.

  Kontakt

  Om Fritidsbanken i Halmstad

  I dag finns Fritidsbanken Länk till annan webbplats. på över 100 orter runt om i Sverige. Huvudman för Fritidsbanken Halmstad är Halmstads kommun. Verksamheten drivs av kommunens arbetsmarknadsenhet som hjälper personer att komma närmare arbetsmarknaden. Arbetet görs i samarbete med Hallands Idrottsförbund.

  Insatser för arbetssökande

  På Fritidsbanken arbetstränar och praktiserar personer med olika bakgrunder efter sin egen unika förmåga. Tack för att du som besökare visar hänsyn och har förståelse för detta.

  Hyllor med mängder av fritidsutrustning såsom snowboard, skidor, hockeyklubbor och fotbollsskor.

  Det finns gott om idrottsutrustning att låna från Fritidsbanken.