• Halmstads webbplatser

Olofstorp djur och trädgård

Olofstorp djur och trädgård är välbesökt utflyktsmål som ligger naturskönt i Fyllinge. Det är också en plats för personer som arbetstränar med olika bakgrunder efter sin egen unika förmåga.

Evenemang på Olofstorp djur och trädgård

Vårmarknad 19 maj

Den 19 maj klockan 10:00–15:00 är det Vårmarknad på Olofstorp. Du kan köpa växter, fika/korv med bröd samt hälsa på flera olika utställare och köp hantverk, konst och fisk/skaldjur. Passa också på att titta på kaninutställning, få en ansiktsmålning och besök vår klapphage.

På Olofstorp finns

  • grisar, alpackor, får, kaniner, marsvin, katter, getter och höns
  • trädgårdar
  • promenadstigar
  • kafé
  • butik med försäljning av hantverk

Det finns också en hälsoträdgård, örtagård, kryddgård och en lekstuga.

I området kring gården finns välplanerade stigar längs Assarpsbäcken, med möjligheter till grillning och andra aktiviteter. Alla är välkomna hit och besöket kostar inget.

En plats för människor att växa på

Olofstorp djur och trädgård är en avdelning inom kommunens arbetsmarknadsenhet och finns främst till för att erbjuda människor som står långt ifrån arbetsmarknaden en väg tillbaka. Här arbetstränar personer med olika bakgrunder efter sin egen unika förmåga. Tack för att du som besökare visar hänsyn och har förståelse för detta.

Öppettider kafé

Måndag – Fredag 10:00 - 16:00
Lördag – Söndag stängt

Vägbeskrivning

Olofstorp djur och trädgård hette tidigare Stadsbondgården

Olofstorps djur och trädgård hette tidigare Stadsbondgården Olofstorp. Syftet med namnbytet var att ge dig som besöker rätt bild av vad det är du besöker. Det finns inte längre stora bondgårdsdjur och även jordbruket har avvecklats till förmån för fler smådjur, aktiviteter och trädgårdar. Det ger fler personer möjlighet att arbetsträna på gården.

Kontakt

Besöksadress
Olofstorp 446, 305 94 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

Telefon
073-301 82 88

Om du har frågor kan du även kontakta kommunens kundcenter.