• Halmstads webbplatser

Spontana aktiviteter, träna och spela

För dig som vill spela basket, boule, fotboll, leka, tennis, skejta, köra BMX eller träna parkour. Här finns förslag på ställen där du själv kan träna och spela själv eller tillsammans med vänner och kanske avsluta med en grillning.

Spontanaktivitetsytorna går inte att boka. Det är heller inte tillåtet att sätta upp lappar om att det är upptaget utan att någon är där.

Basketplaner

Basketplaner med större plan och två korgar finns i Andersbergsparken, Engelbrektsplanen och Linnéparken.

Streetbasketplaner med en korg och en mindre plan finns på Spontanidrottsplatsen Bäckagård, vid Diamantvägen på Vallås, vid Fru Thotts väg Snöstorp och i Norre Katts park.

Beachvolleybollplaner

I kommunen finns flertalet beachvolleybollnät uppsatta längst stränderna och på Engelbrektsplanen finns tre stycken volleybollplaner med sand.

Planerna på Engelbrektsplanen används ibland för organiserad träning och lagen har då förtur till planerna under vissa tider. Det ska alltid finnas en plan tillgänglig för spontanidrott. Mer info om vilka tider som är bokade för organiserad träning går att läsa på plats vid planerna.

BMX-cykling och pumptrack

Bana för BMX-cykling och pumptrack finns i Linnéparken i Halmstad och i Simlångsdalen vid Vitåkersvägen.

Bollplaner

Inom Halmstads kommuns grönområden finns ca 90 bollplaner för spontanaktiviteter. En bollplan har klippt gräsyta med enkla målställningar och ligger ofta i anslutning till lekplatser. Cirka 40 av dem är fotbollsplaner.

Boulebanor

Det finns 11 boulebanor runt om i kommunen. En del är fullt utrustade och regelrätta medan andra är vanliga grusplaner i parker som används för boulespel. Många gånger har kommunen iordningställt banor som sen sköts av en förening.

Discgolfbana

Discgolf påminner om vanlig golf och går ut på att spelarna försöker kasta sina discar mot målet (korgen) med så få kast som möjligt. Halmstads kommun har två discgolfbarnor, en på Sannarp och en på Andersberg.

Engelbrektsplanen

Spontantaktivitetsplanen ligger på Engelbrektsgatan, bakom Sturegymnasiet. På Engelbrektsplanen finns

 • Utegym med gummi som underlag
 • Parkourbana
 • Beachvolleybollplaner
 • Basketplan på asfalt
 • Lekområde
 • Grillplats
 • Bänkar
 • Parkering finns i nära anslutning till planen

Landhockeyplan

Landhockeyplan med asfaltunderlag och sarg finns på Andersberg. Det finns parkering i området.

Skatepark

Skateparken utanför Halmstad Arena Bad är en betongpark som passar både nybörjare och proffs med både street och bowl. Parken är öppen för skateboard, kickbike (scooter), inlines och BMX men åktiderna är reglerade utifrån en tidsfördelning.

 • Toalett finns inne på Halmstads Arena
 • Parkering finns vid Halmstads Arena
 • Det finns grillplats, bänkar och soptunna

Spontanidrottsplatsen på Andersberg

Anläggningen består av en multiarena med konstgräs där du i huvudsak kan utöva olika bollsporter. Det finns basketkorgar, bandymål och fotbollsmål.

Utanför multiarenan finns:

 • Hinder- och klätterbana för koordinations- och balansträning
 • Boulebana
 • Löparbana
 • Längdhoppsgrop
 • Grillplats
 • Sittplatser

Spontanidrottsplatsen har strålkastare som tänder upp anläggningen fram till midnatt, trygghetsbelysningen utmed gångvägarna är tända övrig tid.

Spontanidrottsplatsen på Bäckagård

Bäckagårds spontanaktivitetsyta ligger i närheten av Ateljévägen. Där finns en pannabur för fotboll, en basketkorg, linbana, gunga och bollar att balansera och hoppa på. Där finns även en bänk som kan vara Halmstads största, gjord av Haldahuset och konstnärligt dekorerad. Underlaget är asfalt. Fotbollsplan finns i närheten.

Du parkerar i området.

Spontanidrottsplatsen i Gullbrandstorp

Intill skolan finns en spontanidrottsplats med studsmattor, skatehinder och platser för umgänge och häng. Precis intill spontanidrottsplatsen finns en tennisbana.

Tennisbanor

Runt om i kommunen finns det drygt 55 tennisbanor som kan användas fritt av allmänheten. Några är utan anmärkning medan andra banor har trasiga stängsel eller sprucken asfalt. Näten sätts vanligtvis upp i början på maj och plockas ner i september eller oktober.

På en del banor saknas tennisnät. Det kan bero på vandalisering, stöld eller att det är ett önskemål för att planen används till annan aktivitet än tennis.

Få tips om aktiviteter du kan göra

Följ Facebooksidan "Idrott och fritid" för att få tips om aktiviteter du kan göra på egen hand eller i en förening.

Idrott och fritid på Facebook