Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Den 22-27 maj kommer hela Halmstads innerstad att sjuda av aktivitet! Sturegymnasiet spelar Shakespeare, Halmstads City ordnar gatloppis, kockelever från John Bauer serverar mat på Stora torg och i Norre Katts park blir det fotoutställning, artistframträdanden och hantverksmässa.
– Halmstadgillet är helt nytt och vänder sig till Halmstadbor i alla åldrar, säger Maria Hallberg, projektledare på Halmstad & Co.

Målet är att tillsammans med skolor och föreningar skapa en årligen återkommande fest i Halmstad.

– Vi vill få Halmstadborna att återupptäcka Norre Katts park, och det här är startskottet för en sommar full av aktiviteter i parken. Visionen är bland annat att få en fast scen och dansbana i parken, säger Maria.

Halmstadborna har roat sig i Norre Katts park sedan 1840-talet och i år är det 100 år sedan Halmstadutställningen fyllde parken med hantverk och lokala företagare.

– Det har vi tagit fasta på. Därför ligger fokus på hantverk, mat från lokala leverantörer och kultur, säger Maria.

Design i Norre Katts park


Under helgen den 25-27 maj flyttar Hallands konstmuseum utomhus med en fotoutställning om händelser i parkens historia. Det blir dans till lokala band, guidade turer och underhållning för stora och små. I allén tar en hantverks- och designmässa med både traditionellt och mer nyskapande hantverk plats.

– Det kommer också att bli workshops och föreläsningar, och så ska man kunna gå runt och se olika hantverkare i arbete, berättar Maria.

Redan på tisdagen 22 maj går startskottet för Halmstadgillet. Teaterelever från Sturegymnasiet bjuder på Shakespeare-föreställningar utanför Stadsbiblioteket hela veckan.

Mode, dans och musik


På lördagen är det dags för Halmstads Citys marknadsdag med loppis längs butiksgatorna.

– Det kommer att vara liv och rörelse i hela stan och jag hoppas att även många av butikerna väljer att flytta ut, säger Ida Andersson, Halmstads City.

På Stora torg håller John Bauergymnasiet till och visar upp sina program.

– Vi kommer också att ha en catwalk/scen tillsammans med kulturskolan där det blir modevisning, dans och musik hela lördagen, berättar Bosse Wahlin på John Bauergymnasiet.

Nyheten finns också att läsa i senaste numret av Hjärtefrågor.