Kurser och aktiviteter

På KomTek har barn och ungdomar från 7 år till 19 år möjlighet att utveckla sin kreativitet och entreprenöriella förmåga. Här kan de prova på såväl praktiskt som digitalt.

Tid och längd för kurserna

Kurserna pågår ofta under en sexveckorsperiod på kvällar eller helger.
Kurserna startar i september och november på höstterminen och i februari och april på vårterminen.

Kursavgift

En sexveckorskurs kostar 300 kronor. Övriga upplägg kan variera.
När kursperioden är slut skickas en faktura till dig per post.

KomTeks kurser

Lek fram kul teknik 7–9 år

Kursen riktar sig till barn födda 2011-2013.

Kursen inleds med praktiska moment i verkstaden under ledorden Ha kul! och Gör fel! Du får prova dig fram i teknikens spännande värld, allt du bygger rör sig, lyser eller låter. Resultatet kan till exempel bli en krypande skalbagge. Du får använda olika material och verktyg och lär dig jobba på ett säkert sätt.
Du behöver inga förkunskaper.

Din idé blir succé 10–12 år

Kursen riktar sig till barn födda 2008–2010.

I den här kursen arbetar du med konstruktion i vår verkstad med stort fokus på elektronik. Du får chans att skapa coola små produkter som kan röra sig, lysa eller låta.

Resultatet kan bli ett miniinstrument, en häftig lampa eller något som du kan ha användning för hemma, exempelvis en fläkt eller ett larm. Du får använda olika material och verktyg och lär dig jobba på ett säkert sätt.
Du behöver inga förkunskaper.

Programmering 10–12 år

Kursen riktar sig till barn födda 2008–2010.

På Programmering erbjuder vi ett brett utbud beroende på vilka förkunskaper du har när du kommer till kursen. Det kommer nya spännande saker hela tiden och i dagsläget använder vi bland annat Micro:bit, Scratch, Python och Sphero.

Tinkercad – digital design 10–12 år

Kursen riktar sig till barn födda 2008–2010.

På kursen Tinkercad – Digital design får du lära dig att använda i Tinkercad, ett program som används för 3D-design. Programmet är lätt att komma igång med. Samtidigt erbjuder det många inställningar och verktyg så att du kan skapa riktigt avancerade modeller.

Du får också lära dig lite om hur 3D-skrivning går till och under kursen får du skriva ut någon av dina modeller i en 3D-skrivare.

Du behöver inga förkunskaper.

Kurserna ges i KomTeks verkstad och i digitala miljöer

Kurserna ges i KomTeks stora och fina verkstadslokal. Där samsas barn och ungdomar i olika åldrar, oavsett vilken kurs de går på.

Anmälan

Anmälan till KomTeks fritidskurser för våren 2021 är stängd. Här kommer du kunna göra anmälan när det närmar sig nästa kursperiod.

Bekräftelse

När din anmälan är gjord får du en bekräftelse via mejl med praktisk information om kursen som till exempel sjukanmälan och fikapauser.

Anmäl dig till KomTeks SMS-klubb

Missa inget av det roliga! Gå med i KomTeks kostnadsfria SMS-klubb och få SMS när det är dags att anmäla ditt barn till teknikkurser eller aktiviteter på loven.

Skriv in ditt mobilnummer för att anmäla dig till SMS-klubben:
Skriv in ditt mobilnummer för att anmäla dig till SMS-klubben: