• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Utbildningspodden – sista avsnittet är ute!

I det fjärde och sista avsnittet i serien kring skolsegregation träffar vår programledare Thomas Karlsson barn- och ungdomsförvaltningens före detta förvaltningschef, Pauline Broholm Lindberg, och Maria Seger, som är jämställdhetsutvecklare. I avsnittet som heter "Vad är det vi inte pratar om?" sammanfattar vi de tidigare avsnitten och pratar om hur Halmstad ser ut idag. Vi samtalar också om vad det är vi inte pratar om, vilka krafter som finns och vilken roll våra värderingar har.

man med glasögon, rutig skjorta, kvinna med glasögon, storrutig kappa, man med mörk polotröja står under en lysande röd on air-skylt tittar rakt in i kameran

Jan Severinsson, tekniker på kulturförvaltningen och den som klippt alla poddavsnitten, barn- och ungdomsförvaltningens tidigare förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg och Thomas Karlsson, programledare tillika lärare och processutvecklare på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.


Varje avsnitt är ungefär 20 minuter långt så att du ska kunna lyssna på avsnitten i tjänsten och till exempel diskutera på APT.

Varför podd?

Initiativet kommer från vår tidigare förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg och podcasten är ett sätt att nå ut i en stor förvaltning. Men framför allt är det ett sätt att möjliggöra samtal mellan olika professioner, skapa vi-känsla och öppna upp för viktiga frågor. Att ge plats åt det som skaver och fokusera på ämnen som är viktiga i våra förskolor och skolor men som vi sällan har tid att prata om. Det är också ett sätt att berätta vår egen historia.

Först ut är fyra avsnitt på temat skolsegregation.