• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Utbildningspodden – Hur bygger vi en framtid tillsammans? Andra avsnittet är här!

I premiäromgången av Utbildningspodden är temat skolsegregation. I det andra avsnittet får du lyssna när vår programledare Thomas Karlsson möter Erica Johansson, som är planeringsutvecklare på barn- och ungdomsförvaltningen och Annika Hansson, som arbetar som planstrateg på kommunledningsförvaltningen.

En man, två kvinnor, ler mot kameran

Både Erica och Annika har viktiga roller i arbetet med att bygga framtidens Halmstad. I samtalet pratar de om hur boendesegregation och skolsegregation hänger ihop, att olika aspekter ställs mot varandra och hur vi som kommun kan bygga för en framtid.

Avsnitten är ungefär 20 minuter långa så du kan lyssna på avsnitten tjänsten och till exempel diskutera på APT. Varje vecka släpper vi nya avsnitt.

Varför podd?

Initiativet kommer från vår tidigare förvaltningschef Pauline Broholm-Lindberg och podcasten är ett sätt att nå ut i en stor förvaltning. Men framför allt är det ett sätt att möjliggöra samtal mellan olika professioner, skapa vi-känsla och öppna upp för viktiga frågor. Att ge plats åt det som skaver och fokusera på ämnen som är viktiga i våra förskolor och skolor men som vi sällan har tid att prata om. Det är också ett sätt att berätta vår egen historia.