• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Releasefest med barn, ballonger och tårta

Ingen podcastpremiär utan releasefest tänkte gänget bakom Utbildningspodden och bjöd in de medverkande till Nymansgatan. På plats i torsdags fanns bland andra initiativtagaren och tidigare förvaltningschefen Pauline Broholm Lindberg, programledaren Thomas Karlsson och inte minst – jingelmakarna från Frösakulls förskola.

Tre bilder, rosa girlanger, barnhänder som ritar, fem barn och en kvinna vid bord med gröna marsipantårtor, röd saft i kannor, prickiga sugrör, ballonger, vita assietter, glas, stora PET-flaskor

5- och 6-åringarna från Frösakull har tillsammans med rektor Ann-Christine Govenius spelat in introjinglar till poddens fyra avsnitt. Efter två bussresor var de nu på plats och kikade på tårtor och ritade teckningar i väntan på övriga gäster.

Efter ett välkomnande och en teaser från första avsnittet presenterade barnen sig och svarade på frågor inför publiken som bestod av medarbetare på Nymansgatan. Sedan var det dags för Pauline Broholm Lindberg att berätta om bakgrunden till podden och för Thomas Karlsson och samordnarna Frida Ahlgren och Ansuman Jammeh att prata om sina upplevelser av att programleda respektive medverka som gäster i ett avsnitt.

På plats var även Jan Severinsson, tekniker på kulturförvaltningen, och den som klippt Utbildningspodden – vårt skolsnack i Halmstad. Ann-Christine Govenius medverkar i avsnitt tre.

Releasefesten avslutades med fika i form av poddtårta.