• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Nya bloggaren: ”Tillsammans blir vi bättre”

Verksamhetsutveckling, normkreativitet och hållbar framtid är hennes intresseområden. Drivkraften ligger i viljan att förbättra för alla barn, och målet är att läsa utbildningsvetenskap för att satsa på verksamhetsutveckling. Möt PH:s nya bloggare Erika Wallin, förskolläraren som slår ett slag för delakulturen, och skriver om både filosofiska och mer konkreta frågor.

Innehåll

närbild kvinna med mörkt långt hår glasögon ser in i kameran

Hej Erika, berätta, vem är du?
– Jag är förskollärare och jobbar på Engelbrekts förskola. I mitt arbete är jag intresserad av normkreativitet, vilket har en mer positiv syn än normkritiken. Normer formar vi tillsammans och det finns mycket möjligheter i det. Verksamhetsutveckling och hållbar framtid är också områden som intresserar mig.
– På fritiden tycker jag om att fotografera, och intresserar mig för naturhälsa. Till exempel använder jag det vi får av naturen, som vilda blommor, och jag gör egna teer.

Varför valde du att bli förskollärare?
– Jag jobbade som barnskötare och fick höra att jag passade till att arbeta med barn, och jag tycker det är jätteroligt och har nu varit förskollärare sedan 2016. Eftersom jag har en dålig bild av det här från när jag var liten drivs jag av att det ska vara bra för alla barn, nu och i framtiden. Jag har haft funderingar på att vidareutbilda mig till specialpedagog, men nu vill jag läsa utbildningsvetenskap och arbeta med verksamhetsutveckling för att kunna påverka och nå alla.

Vad är det bästa med ditt jobb?
–Det bästa är att vi skapar förutsättningar för barnen och framtiden. Det är viktigt och jag försöker få andra att förstå att barnen är viktigast.

Vilka är utmaningarna?
– Jobbet innebär tuffa samtal. Ibland om barn som far illa. Vi som jobbar inom utbildningsområdet vill också så himla mycket, samtidigt kan vi ha mycket personal som är borta från jobbet, det sätter käppar i hjulet.

Varför vill du blogga för Pedagog Halmstad?
– Jag har alltid tyckt att det är jätteroligt att skriva, som yngre bloggade jag en del privat. När man skriver delar man sina tankar, inspirerar och blir inspirerad. Jag vill också viktiggöra förskole- och skolvärlden och bjuda in samhället. Det är ett viktigt arbete vi och andra pedagoger gör och viktig är också dela-kulturen. Tillsammans blir vi bättre.

Vad kommer du att skriva om?
– Det blir ett flöde som fokuserar på mitt jobb och saker jag tänker på, som demokrati i förskolan. Ibland kommer det bli mer filosofiskt och ibland mer hands-on. Första inlägget handlar om hur viktigt det är med en hållbar framtid. Det går också att följa mig på Instagram via @delakulturforskola.

Text: Anna Lehmusto
Foto: Privat