• Halmstads webbplatser

Parkeringsstillstånd – ansök, ändra och avsluta

I e-tjänsten kan du ansöka om parkeringstillstånd, anmäla byte av fordon, uppehåll samt avsluta din löpande periodbetalning.

Skaffa, ändra eller avsluta parkeringstillstånd

Så ansöker du

För att kunna ansöka om ett parkeringstillstånd måste du ha ett mobilnummer, en e-postadress och bank-ID eller mobilt bank-ID för registrering av bankkort (VISA eller MasterCard).

Skapa konto

Skapa ett konto genom att klicka på "Ny användare?". Ange ditt mobilnummer. Om systemet svarar att användare redan finns gå tillbaka och välj "Glömt lösenord" istället.

Verifiera konto

Verifiera kontot med koden du får via SMS och ange ett lösenord du vill använda.

Registrera personuppgifter

Registrera för- och efternamn, bostadsadress och e-postadress.

Betala med betalkort

Lägg till ett betalkort (VISA eller Mastercard), bank-ID eller mobilt bank-ID krävs. En krona kommer reserveras på kortet för att kontrollera att kortet är giltigt. Observera att din kortutfärdare kan kräva att du tillfälligt öppnar kortet för internetköp eller godkänner transaktionen på annat sätt.

Välj parkeringstillstånd

Klicka på "Parkeringstillstånd" och välj det parkeringstillstånd du önskar. Observera villkor och giltighet på varje enskilt tillstånd.

Ange registreringsnummer och månad

Ange registreringsnummer och startmånad. Om du har en personlig skylt, ange det registreringsnummer som står på skylten. Vissa parkeringstillstånd har fler fält – läs villkoren noga.

Genomför köp

Genomför köp. Betalning genomförs på första giltighetsdatum.