• Halmstads webbplatser

Boendeparkering – ansök om eller avsluta tillstånd

I e-tjänsten kan du köpa tillstånd för boendeparkering av tjänstebil och leasingbil för privatpersoner eller avsluta ditt tillstånd för boendeparkering.

Så ansöker du

För att kunna ansöka om ett digitalt boendetillstånd måste du ha ett mobilnummer, en e-postadress och bank-ID för registrering av bankkort (VISA/MasterCard).

Ansök om eller avsluta boendeparkeringstillstånd

Skapa konto

Skapa ett konto genom att klicka på "Ny användare?". Ange ditt mobilnummer. Om systemet svarar att användare redan finns, gå tillbaka och välj "Glömt lösenord" istället.

Verifiera konto

Verifiera kontot med koden du får via SMS och ange ett lösenord du vill använda.

Registrera personuppgifter

Registrera för- och efternamn, bostadsadress och e-postadress.

Betala med betalkort

Lägg till ett betalkort (VISA eller Mastercard), bank-ID eller mobilt bank-ID krävs. 1 krona kommer reserveras på kortet för att kontrollera att kortet är giltigt. Observera att din kortutfärdare kan kräva att du tillfälligt öppnar kortet för internetköp eller godkänner transaktionen på annat sätt.

Välj område för boendeparkerings­tillstånd

Klicka på "Köp parkeringstillstånd" och välj det boendeparkeringstillstånd som gäller för ditt boendeområde. Observera villkor och giltighet på varje enskilt parkeringstillstånd. 

Ange registrerings­nummer och månad

Ange registreringsnummer och startmånad. Om du har en personlig skylt, ange det registreringsnummer som står på skylten.

Genomför köp

Genomför köp (betalning genomförs på första giltighetsdatum). Nu görs en kontroll av att du äger fordonet och är folkbokförd för det område för vilket du vill köpa boendeparkeringstillstånd för.