Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Hundar och hästar på stranden

Det finns regler för när och var hundar och hästar får vistas på kommunens officiella badplatser. Dessa regler hittar du i de lokala ordningsföreskrifterna.

Hundar på stranden

Enligt de lokala ordningsföreskrifternaPDF får hundar inte vara på kommunens officiella badplatser mellan 1 maj och 15 september. Här finns skyltar där det står att det är hundförbud. Beslutet om de nya reglerna togs i kommunfullmäktige i december 2018.

Kartor och lista med officiella badplatser

Officiella badplatser i kommunen, även de vid insjöar, hitta du i de lokala ordningsföreskrifterna.länk till annan webbplats

kommunens webbkartalänk till annan webbplats kan du se vilka kustnära stränder som är officiella badplatser.

Koppel

Under tiden från 1 mars till 20 augusti får hunden inte springa lös på stranden, och du måste hålla din hund under extra stor uppsikt. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter.

Hundar måste hållas kopplade året runt i de flesta naturreservat.

Hundägare har strikt skadeståndsansvar och är ersättningsskyldig om någon, människa eller djur, skulle skadas oavsett om det sker av oaktsamhet eller olyckshändelse. Detta regleras i paragraf 19 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter.

Tänk på att många är rädda för hundar och att det finns hundallergiker - visa hänsyn.

Ridning på stranden

Du får inte rida eller ta med hästar till officiella badplatser vid sjöar och hav mellan den 1 maj och 15 september. Övrig tid på året är det tillåtet att ha häst på stranden. Du får dock aldrig rida i sanddynerna längs havsstranden.