• Halmstads webbplatser

Köldmedier – lämna information och årsrapport

Här kan du lämna information och årsrapport för köldmedieanläggningar som innehåller en köldmediemängd på 14 ton koldioxidekvivalenter eller mer. Årsrapporten ska lämnas senast 31 mars varje år.

Allra först

Börja med att läsa vår guide med regler och råd för rapportering av köldmedier:

Detta kan du göra i e-tjänsten

  • Lämna årsrapport för läckagekontroll.
  • Informera om installation av ny anläggning.
  • Informera om konvertering (byte av f-gas) i befintlig anläggning.
  • Informera om skrotning av anläggning eller aggregat.

Inne i e-tjänsten ska du bifoga de rapporter och intyg du har fått från den kylfirma som du har anlitat. Se till att alla uppgifter är ifyllda.

Det är ett lagkrav att informera om installation av köldmedieutrustning som innehåller 14 ton koldioxidekvivalenter (CO2e) eller mer. Det är även ett lagkrav att lämna en årlig rapport om läckagekontroll.

Lämna rapport från läckagekontrollen senast 31 mars

Du ska lämna rapporten från läckagekontrollen av din anläggning senast den 31 mars kalenderåret efter att du har genomfört kontrollerna. Om den 31 mars infaller på en helgdag är det första helgfria vardag som är sista datum för inlämning.

Lämna rapport

Vi behöver veta vem du är

För att använda e-tjänsten nedan behöver du legitimera dig. Kommunen kan då vara säker på vem som har lämnat uppgifterna och på att vi ger återkoppling till rätt person. Du legitimerar dig genom att logga in med bank-id eller motsvarande.

Om du inte har bank-id och behöver hjälp är du välkommen att kontakta kommunens kundcenter.

Om du agerar för ett företag kommer du att kunna ange det i tjänsten, men du loggar alltid in med ditt personliga bank-id.