Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Utegym

Utegym finns på flera platser i kommunen och du som gillar motion och idrott är välkommen att använda dem. Kommunens utegym är till för alla, vare sig du är yngre eller äldre, ensamtränare eller tränar ihop med andra. Du som föreningsledare får gärna utnyttja möjligheten att förlägga träning på något av våra utegym för variation till den ordinarie träningen.

Här finns en karta över kommunens utegymlänk till annan webbplats.

I anslutning till de belysta motionsslingorna i Simlångsdalen, Oskarström, Harplinge, Vallås, Fyllinge, Gullbrandstorp samt på Galgberget finns enklare utegym. Målet är att alla våra belysta motionsslingor ska utrustas med träningsredskap i utomhusmiljön.

Linehedsparken

I Linehedsparken finns ett av kommunens större utegym. I anslutning till gymmet finns en grusad löparslinga och i parken finns också tennisbana och fotbollsplan.

Engelbrektsplanen

Spontantaktivitetsplanen ligger på Engelbrektsgatan. Här hittar du utegym, parkour, beachvolleybollplan, grillplats, basketplan, område med lekfulla kullar, och umgängesplatser i form av bänkar och dylikt.

Tallvik

I Tallvik, längs Prins Bertils led och i anslutning till lekplatsen, ligger ett utegym.

Övre Badhusparken

Längs aktivitetsstråket i övre Badhusparken finns ett utegym anpassat för alla åldrar, gammal som ung, samt lekytor för barnen.

Vapnö grustäkt​

I Vapnö grustäkt, intill de populära motionsslingorna på Galgberget, finns en kombinerad hinderbana med utegym. Här finns bland annat höga och låga häckar, armgång och klättervägg. Avtagsväg till grustäkten finns från 5-kilometersslingan på Galgberget. Det finns även parkeringsmöjligheter nere i grustäkten. I Vapnö grustäkt finns även grillplats och vindskydd.

Östra stranden

Detta utegym ligger i gläntan i talldungen vid entrén till Östra stranden, Norra Badvägen.

Övningstips för utegym

För dig som vill ha lite ispiration om hur du kan träna på utegym finns här 11 tips på övningar.