Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Discgolfbanor

Discgolf påminner om vanlig golf och går ut på att spelarna försöker kasta sina discar mot målet, dvs korgen, med så få kast som möjligt.

Sannarps discgolfbana

Sannarps discgolfbana ligger i skogen alldeles intill Sannarpsgymnasiet utmed Frennarpsvägen. Banan är relativt kort men teknisk och passar för både nybörjare och mer rutinerade spelare. Att gå runt banan ger en promenad på cirka 2,5 km. Banan spelas som en 18-hålsbana på tio korgar. Det betyder att de flesta korgarna har dubbla utkastplatser. Håll utkik så att ingen annan spelar på korgen från den andra utkastplatsen innan du kastar ut. Sly och buskar växer snabbt och vi jobbar kontinuerligt med att röja och hålla banan i bra skick. Vid banans start och mål finns en nyanlagd grusparkering samt bord och bänkar.

  • Banlängd att gå: 2,5 km.
  • Antal hål: 18 hål på tio korgar.
  • Bord och bänkar finns vid start och mål.
  • Grillplats och papperskorg finns.

Banritning

Här hittar du banritning över Sannarps discgolfbana.

Klicka på bilden för förstoring.

Skriv ut scorecard

När du ska spela är det bra att ha ett scorecard. Antingen kan du använda vårt scorecardWord eller så laddar du hem en app till din smartphone. På vårt scorecard hittar du även spelregler och lite andra tips som kan vara bra att tänka på, inte minst om du är nybörjare.

Utlåning av discar

Om du vill prova på att spela discgolf kan du låna discar på Fritidsbankenlänk till annan webbplats. Om du vill veta lite mer om vad det finns för olika discar kan du läsa mer under "Bra att veta om discar".PDF

Sugen på att börja spela?

Sannarps Discgolfklubbs Facebooksidalänk till annan webbplats hittar du mer information.

Vad är discgolf?

Discgolf, eller frisbeegolf som det ibland även kallas, är en ultimat spontanidrott. Reglerna går i korthet ut på att alla spelare kastar ut från utkastmarkeringen (tee) i riktning mot korgen. Den spelare vars disc (frisbee) ligger längst från korgen efter utkastet kastar först sitt andrakast, därefter kastar den som ligger näst längst från korgen, osv. Hålet är avslutat när alla spelare har fått sina discar att stanna i kedjorna eller korgen på kedjehålet. Minst antal kast vinner.

Haverdals Golfklubb

Haverdals Golfklubb har en 9-håls "multibana" där du kan spela spela discgolf, footgolf och vanlig golf med mjuk boll.

Det är gratis att spela och utrustning finns att låna i shopen när det är öppet. Egen utrustning får självfallet användas.

Banan ligger i skogen, vid sidan om parkeringen på golfklubben.

Andersbergs discgolfbana

Andersbergs discgolfbana är en 9-håls parkbana som ligger i Andersbergsparken. Banan är dock i behov av upprustning och saknar bankarta.