Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Välkommen till Olofstorp djur och trädgård

Olofstorp djur och trädgård, som ligger naturskönt i Fyllinge,
är ett populärt utflyktsmål. Här finns olika sorters smådjur, fina trädgårdar, kafé och butik med försäljning av hantverk.

Här kan du möta grisar, får, kaniner, marsvin, katter, getter och höns. Det finns också en hälsoträdgård, örtagård, kryddgård och en lekstuga. I området kring gården finns välplanerade stigar längs Assarpsbäcken, med möjligheter till grillning och andra aktiviteter.

Alla är välkomna hit och det kostar inget.

Öppettider för kafé och butik

November–mars: vardagar kl. 10.00–16.00
April–oktober: alla dagar kl. 10.00–16.00

Lunchstängt 12.00–12.30.

En plats för människor att växa på

Olofstorp djur och trädgård är en avdelning inom kommunens arbetsmarknadsenhet och finns främst till för att erbjuda människor som står långt ifrån arbetsmarknaden en väg tillbaka. Här arbetstränar personer med olika bakgrunder efter sin egen unika förmåga. Tack för att du visar hänsyn och har förståelse för detta.

Hette tidigare Stadsbondgården Olofstorp

Olofstorps djur och trädgård hette tidigare Stadsbondgården Oloftorp, men bytte namn sommaren 2019. Syftet med namnbytet är att ge alla besökarna rätt bild av vad det är de besöker. Sedan en tid tillbaka finns det inte längre stora bondgårdsdjur på Olofstorp och även jordbruket ska avvecklas till fömån för fler smådjur, aktiviteter och trädgårdar. Det ger fler personer möjlighet att arbetsträna på gården. Läs mer om utvecklingen av gården här.