• Halmstads webbplatser

Yrkeshögskolan i Halmstad

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform med syfte att täcka de behov av kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar.

Vem kan studera på yrkeshögskolan?

Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller om du har ett slutbetyg eller examensbevis från gymnasieskolan. Är du folkbokförd i en annan kommun skriver du ut din ansökan och lämnar den till din hemkommun för godkännande. Planerar du att flytta till Halmstad måste du vara folkbokförd i Halmstad kommun senast sista ansökningsdag.

Har du skyddad indentitet ska du inte göra din ansökan här!
Kontakta en studie- och yrkesvägledare på Halmstad Lärcentrum så hjälper de dig med din ansökan.

Att bifoga till ansökan

Endast kompletta ansökningar behandlas. Skicka in kopia på tidigare betyg samt skriva en tydlig motivering till varför du vill gå utbildningen. Glöm inte att beställa och bifoga utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats. för de utbildningar som kräver det!

Pågående och kommande utbildningar

3D-printingspecialist

Under utbildningen får du kompetensen som du behöver för att gå från idé till färdig produkt, från CAD till tillverkning. Du får kompetens att arbeta med hela 3D-printprocessen genom att använda modern teknik för att bygga kunskap, förbereda, bereda och utföra 3D-printing samt efterbearbetning. Du får också kunskaper inom produktionsoptimering, 3D-scanning, underhåll och omvärldsbevakning.

Elkraftsingenjör

Yrket som elkraftsingenjör är både praktiskt och teoretiskt. Som elkraftsingenjör arbetar man med både låg- och högspänningsanläggningar från projekteringsstadiet till färdig anläggning. Arbetsuppgifterna består av att utföra kvalificerade konstruktionsberäkningar och inhämta, värdera och besluta vilken information som är nödvändig för aktuell uppgift. Man ska kunna planera, bereda och bedöma resursbehov för avancerade eltekniska projekt och arbetsuppgifter. En elkraftsingenjör ska också kunna utföra tekniskt och praktiskt ingenjörsarbete på elanläggningar och hantera avancerad utrustning och hjälpmedel vid installationer och underhåll samt idrifttagning.

Automations- och digitaliseringsingenjör

Som automations- och digitaliseringsingenjör arbetar du med allt från konstruktion till installation och programmering inom automation, nätverk, elkraft och mekanik. Lär dig automationsteknik, programmera PLC-system, visualisering, industriell kommunikation och säkerhet, servosystem, elkonstruktion, elmaskiner, mekanik, hållfasthetslära, installation och montage, tillämpning av lagar med mera.

Om yrkeshögskolan

En yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildning som utformas i samarbete med arbetslivet. Syftet med utbildningarna är att de ska vara en kortare väg till kvalificerat arbete och de flesta utbildningar är därför runt ett till två år. Utbildningarna på yrkeshögskolan är CSN-berättigade. Här kan du läsa mer: