• Halmstads webbplatser

Nolltaxa – fri hyra för föreningar

Nolltaxa innebär att en förening kan använda en kommunal anläggning kostnadsfritt för sin barn- och ungdomsverksamhet (0–20 år). Nolltaxan gäller både träning, match och tävling.

Hyra till nolltaxa gäller inte tilläggstjänster utan endast aktivitetsytan, under den tid som verksamheten bedrivs. Bokad tid för etablering och avetablering debiteras enligt träningsavgift för avgiftsgrupp 2 (vuxenverksamhet i föreningsregi). Nolltaxa gäller också för organiserad och ledarledd gruppverksamhet i föreningsregi oavsett ålder, om en majoritet av deltagarna har en funktionsnedsättning.

Kriterier

För att vara berättigad till nolltaxa krävs att föreningen:

Önska och boka tider

Om ni uppfyller kraven ovan kan din förening skicka en bokningsförfrågan om en ledig tid i en idrotts- och fritidsanläggning. I bokningen fyller ni i att tiden gäller ungdom så får ni kostnadsfri hyra. Här kan du läsa mer om hur ni bokar och hur kommunen prioriterar när flera vill använda samma lokal samtidigt:

Som registrerad förening kommer ni att få möjlighet att önska säsongstider innan bokningsschemat släpps på webben.

Avboka i tid för att slippa avgift

Nolltaxan gäller inte om ni missar att avboka med tre dagars varsel. Detta innebär en avgift på dubbel ordinarie föreningstaxa.

Kombihallen

Nolltaxa gäller under vintersäsongen (oktober till mitten av april):

  • Konstgräsplaner – under 24 timmar per vecka
  • Friidrott – under 32 timmar per vecka