• Halmstads webbplatser

Trygghets­vandring för föreningar

Vill ni få en chans att hjälpa till och göra skillnad samtidigt som ni tjänar pengar? Nu närmar sig sommaren och ett långt härligt sommarlov! Vi vill såklart att det ska bli fint lov för alla och att man ska komma tillbaka till skola och arbete på ett schyst sätt.

Vem kan trygghetsvandra?

För att kunna ansöka om att trygghetsvandra måste föreningen vara bidragsberättigad sedan tidigare och finnas i kommunens föreningsregister.

Ni får inte framföra politiska eller religiösa budskap under trygghetsvandringen.

Ni vandrar i grupp

Trygghetsvandring har även kallats för nattvandring eller att nattvandra.

Uppdraget innebär att ni nattvandrar på kvällen. Ni ska vara minst fem personer över 22 år varje tillfälle, och ha särskilda västar som ni får av kommunen. Även föräldrar till barn och ungdomar i föreningen är välkomna att trygghetsvandra.

Vid behov slår ni larm och anmäler till relevanta myndigheter.

Säker skolavslutning!

Skolavslutningen och studenten är en härlig dag för många. Tyvärr kan det också bli den kvällen då någon dricker för mycket, blir utsatt för ett brott eller själv gör något som ångras efteråt. Med en vuxen närvaro så minskar risken för att något av detta händer och man kan också finnas tillhands om det behövs stöd eller hjälp.

Fokus kommer att ligga på Tylösand och kustbandet men det kan bli aktuellt med andra platser om vi får annan information inför skolavslutningen.

Datum: onsdag 12 juni, torsdag 13 juni och fredag 14 juni 2024.
Tider: 20.00-01.00
Ersättning: Föreningen får 1 500 kr/ kväll.
Antal personer: 5 personer över 22 år

Skulle ni från er förening vilja hjälpa vår unga att få en fin skolavslutning så kan ni anmäla att ni vill trygghetsvandra på den här länken Trygghets­vandring för föreningar - Halmstads kommun Länk till annan webbplats..

Ni kommer att behöva hämta reflexvästar på Rådhuset innan ni ger er ut för att trygghetsvandra samt återrapportera hur det gått via e-post.

Sista anmälningsdag är 27 maj 2024.

Tryggare sommar!

Vill ni få en chans att hjälpa till och göra skillnad samtidigt som ni tjänar pengar?

Nu närmar sig sommaren och ett härligt sommarlov! Vi vill såklart att det ska bli härligt lov för alla och att man ska komma tillbaka till skola och arbete på ett schysst sätt

Tyvärr får kommunen rapporter från bland annat polisen, skolpersonal och fastighetsskötare om skadegörelse, otrygghet och oro i våra bostadsområden. Vi skulle uppskatta om ni föreningar skulle vilja hjälpa till med er vuxennärvaro i framför allt Andersberg, Vallås, Oskarström, Getinge och Trönninge. Ni väljer själva vilket område och vilka kvällar ni vill gå.

Vi behöver hjälp från er föreningar med vuxennärvaron i de fem områdena.

Datum: torsdag, fredag eller lördag 20 juni till 17 augusti 2024
Tider: 18.00-23.00
Ersättning: Föreningen får 1 500 kr/ kväll.
Antal personer: 5 personer över 22 år

Ni kommer att behöva hämta reflexvästar på Rådhuset innan ni ger er ut för att trygghetsvandra samt återrapportera hur det gått via mail.

Anmälan för att trygghetsvandra görs på Trygghets­vandring för föreningar - Halmstads kommun Länk till annan webbplats.. Skulle det bli många föreningar som anmäler sig på samma dag och område så kommer det lottas och ni får besked senast 27 maj 2024.

Redovisning

Efter varje tillfälle rapporterar ni till kommunen via e-post.

Utbildning

Om din förening får uppdraget att trygghetsvandra, får ni mer information om genomförandet.

Anmälan

Anmäl intresse senast 27 maj 2024.

Anmälan till trygghetsvandring

Om du har frågor