• Halmstads webbplatser

Norlandia Fyllinges äldreboende

Ett privat äldreboende som öppnades 2020, med särskilda enheter för demens och vård- och omsorgsboende (somatisk omsorg). Verksamheten omgärdas av en vacker utemiljö, rogivande grönområden och trevliga bostadskvarter.

Norlandia Fyllinges sedd utifrån

Snabbfakta

  • Boendestandard: lägenheter på 31 kvm med pentry, WC, dusch, säng och sängbord
  • Antal lägenheter: 54
  • Hyra: 8 010 kronor i månaden (hyra 2024)
  • Ort/stadsområde: Fyllinge, Halmstad
  • Typ av boende: Vård-och omsorgsboende: Särskilda demens respektive somatiska enheter
  • Organisationsform: Privat

Boendet erbjuder 54 moderna lägenheter fördelade på sex enheter . Varje enhet har ett kök, matsal, vardagsrum och balkong eller uteplats där man umgås. Lägenheterna är på 31 kvm med pentry, WC, dusch, säng, sängbord och klädkammare. I de allmänna utrymmena är det gratis WiFi.

I direkt anslutning finns ett promenadstråk till Hallarna med dess butiker, restauranger, caféer och Olofstorps djur och trädgård.

Mål och inriktning

Inriktningen för boendet är mat och hälsa. I samverkan med kockarna på systerverksamheten Norlandia Förskolor Snilleblixten i Eketånga, serveras vällagade måltider med en inriktning mot husmanskost. Dessutom serveras hälsofrämjande mellanmål som stärkande smoothies och nyttiga snackisar. Måltidskonceptet kallas "Mat med Smak".

Boendet anordnar hälsofrämjande aktiviteter för att bibehålla funktionerna, stärka kroppen och öka livskvaliteten: dans, rörelseglädje, uteaktiviteter med mera.

Aktiviteter

Varje vecka presenterar aktivitetsombuden ett veckoprogram baserat på de boendes önskemål. I samlingsrum, aktivitetsrum och på enheterna anordnas större såväl som mindre evenemang och sammankomster. I den grönskande trädgården finns härliga uteplatser med uteaktiviteter efter säsong.

Service

Sjuksköterska är på plats dagtid måndag–fredag. Övrig tid är beredskapssjuksköterska på plats. Fysioterapeut och arbetsterapeut erbjuder rehabilitering, gör funktionsbedömningar och upprättar individuella träningsprogram. Frisör och fotvårdsspecialist besöker boendet efter önskemål.

Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Fyllingevägen 83, 302 84 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

För telefonnummer, gå till: