• Halmstads webbplatser

Attendo Nissastrands äldreboende

Ett privat äldreboende i modern standard som ligger centralt beläget intill Nissan. Här finns både vård- och omsorgsboende (somatiskt omvårdnad) och demensboende.

Snabbfakta

  • Boendestandard: Lägenheter på 24,7-28 kvm med pentry och kylskåp, eget badrum med toalett och dusch.
  • Hyra: 6 376–6 815 kronor i månaden (hyra 2023)
  • Antal lägenheter: 72
  • Ort/stadsområde: Halmstad/Nissastrand
  • Typ av boende: Vård- och omsorgsboende och demensboende
  • Organisationsform: Privat

Boendet öppnade år 2002 och består av 72 lägenheter fördelade på 7 avdelningar. Det finns 42 platser för vård- och omsorgsboende (somatiskt omvårdnad) och 30 platser för demensboende.

Mål och inriktning

På Attendo Nissastrand arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut samt chefer tillsammans i ett team för att se till att du får dina individuella behov tillgodosedda. De arbetar för en öppen dialog och välkomnar såväl dig som bor där som dina anhöriga att ta del av verksamheten genom exempelvis brukarråd, regelbundna informationsbrev, temadagar med öppet hus för att nämna några exempel.

Aktiviteter

Aktiviteter erbjuds dagligen och boendet har en konceptgrupp som arbetar för att skapa ett varierat veckoutbud av aktiviteter utifrån de boendes önskemål. Exempel på regelbundna aktiviteter är gymnastik, bingo, högläsning, dam- och herrklubb.

Boendet gör även utflykter med sin utflyktsbuss och har bland annat besökt Café Killeröd i Båstad, Laxbutiken i Heberg och varit på teater i Falkenberg.

En gång i veckan leder verksamhetens chefer aktiviteten "11-snåret", med både trevligt umgänge och en chans att tycka till om din boendemiljö. De har till exempel haft öl- och champagneprovning, varit ute och grillat korv, bjudit på smörgåstårta samtidigt som de hade genomgång av resultatet från socialstyrelsens brukarundersökning.

Service

Läkare från Viktoriakliniken besöker Nissastrand varje vecka. De boende har även tillgång till frisör, fotvård samt tandvård på enheten.

Ansök om äldreboende

Kontakt

Adress
Kungsgatan 37, 302 27 Halmstad
Visa på karta Länk till annan webbplats.

För allmänna frågor om äldreboende, kontakta kommunen.

För telefonnummer, gå till: