Vallåsvarvet – lopp och loppis 11 juni

Var med på premiären av Vallåsvarvet lördagen den 11 juni! Gå, jogga eller spring med dina grannar, familj och vänner. Priser lottas ut bland alla som går i mål och det är gratis att vara med. Det finns två olika längder att välja på : 1,75 km och 4,5 km. Efter loppet kan du fynda på loppis!

Motionslopp för alla

  • Start och mål är i Vallåsparken, vid hinderbanan lördagen den 11 juni. Se karta nedan.
  • Nummerlappar delas ut vid start kl. 9.00–9.45.
  • Gemensam uppvärmning från kl. 9.30.
  • Starten går kl. 10.00.

Det är gratis att delta, ingen föranmälan. Priser lottas ut på startnumret. Alla som går i mål har chans att vinna!

Du följer en snitslad bana, antingen den korta eller den långa. Banornas längd är ungefärliga (ej kontrollmätta). Ingen officiell tidtagning. Allt deltagande sker på egen risk.

Loppis

Fynda på Hyresgästföreningens loppis på Strandvallen 136 från kl. 11.00.

Karta

En önskan från Vallåsborna

En gemensam årlig utomhusaktivitet stod högt på listan när Halmstads kommun genom intervjuer och webbenkät i mars frågade Vallåsborna vad de önskade för sin stadsdel.

Genom utvecklingsprogrammet ”Framtid Vallås 2035” för Halmstads kommun löpande dialog med arbetsgruppen "Ett närmare Vallås". Där ingår Vallås villaförening, bostadsrättsföreningar och lokala hyresgästföreningar. Tillsammans arbetar de för att utveckla stadsdelen, tryggheten och trivseln i området.

– Vi kom gemensamt fram till att ett motionslopp skulle kunna vara en bra aktivitet som passar alla åldrar. För dem som inte vill delta i motionsloppet så ordnar Hyresgästföreningen en loppis, det gillar ju alla, säger Sapna Billengren Lindström, projektledare på Halmstads kommun.

Fler mötesplatser utomhus var en annan önskan som kom fram i undersökningen. Kommunen vill därför också genom Vallåsvarvet passa på att uppmärksamma de mötesplatser som redan finns och som man kan se längs loppet, till exempel hinderbanan, utomhusgymmet, elljusspåret samt lekplatsen vid Strandvallen 136 vid loppisen. 

Arrangörer

Halmstads kommun, Simlångsdalens IF och Hyresgästföreningen.