Funkisfestivalen Halmstad

Nästa festival är 10 februari 2023 på Halmstad Arena. Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med olika sorter av kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Det är också en folkfest med mycket glädje och delaktighet. Showen innehåller både sång, livemusik, dans och teater. Finalen kommer att vara i maj 2023. Arbetet med Funkisfestivalen pågår hela året och många människor är involverade på olika sätt.

Funkisfestivalen 2023

Halmstads deltävling hålls den 10 februari kl 18.30-21.00 2023 på Halmstad Arena. Följ gärna #funkisfest23 på sociala medier.

Biljetter

Biljetterna släpps 8 november!
Köp din biljett digitalt via ticketmaster.se eller på Halmstad Tourist Center (turistbyrån), i foajén på Halmstad teater, Fredsgatan 5. Betalning sker med bankkort eller Swish.

Biljettpriset är 150 kronor till och med 31 december.
Från 1 januari är priset 200 kronor. 

Karolina Bjärnlid sjunger på scen.

Karolina Bjärnlid vann Funkisfestivalen Halmstad 2022 med låten Sunday morning (No Doubt).

Karolina Bjärnlid är årets vinnare!

Karolina Bjärnlid vann Funkisfestivalen Halmstad 2022 med låten Sunday morning (No Doubt). Hon gick även vidare i semifinalen i Stockholm. Vinnare av Funkisfestivalens riksfinal 2022 blev Daniel Ousbäck från Skövde.

Se Funkisfestivalen Halmstad 2022 på Youtube

Vad är Funkisfestivalen?

Tre personer står på scen i Funkisfestivalen 2020. De är klädda i brandkårens kläder.

Klicka på bilden för att se en film om Funkisfestivalen Halmstad.

Ett proffsigt kulturevenemang, glädje och delaktighet – läs mer om Funkisfestivalen Halmstad här

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med olika sorter av kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen hölls i Stockholm första gången år 2011 och har vuxit varje år sedan dess. Det är nu en nationell tävling med semifinaler och final. Varje kommun som deltar har en egen deltävling för att utse sin representant. Tävlingen har arrangerats i Halmstad sedan 2014.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang där så många som möjligt får stå på scen och delta på sin egen nivå. Tävlingen uppmärksammar personer med funktionsnedsättning och bjuder också på en minnesvärd kväll för både deltagare, publik och samarbetspartners.

Halmstads kommun är medlem i föreningen Funkisglädje Länk till annan webbplats. som arrangerar Funkisfestivalen nationellt. Det ger ett rikstäckande nätverk av kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen.

Funkisfestivalen ger också ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet. Många ”funkisar” är engagerade i festivalen på olika sätt, som dansare, skådespelare, konferencierer, tillverkare av armband och rekvisita med mera.

Publikmässigt är det allt fler som varje år upptäcker denna proffsiga och glädjefyllda show som innehåller både sång, dans, musik och teater. År 2020, strax innan pandemin startade, kom cirka 1 500 personer till Halmstad Arena för att uppleva det som många tycker är årets häftigaste, glammigaste och mest känslofyllda kulturupplevelse. Många följer också festivalen hemifrån via livesändning på Youtube.

Ett år med Funkisfestivalen

Arbetet med Funkisfestivalen pågår hela året och hundratals människor är
involverade på olika sätt.

  • Augusti: intresseanmälan öppnar. Håll utkik här på webben!
  • September: Uttagning av artister
  • Oktober: Repetitioner startar
  • November: Biljettsläpp
  • Februari: Funkisfestivalen Halmstad!
  • April: Semifinaler i Stockholm
  • Augusti: Riksfinal i Stockholm

Vinnare av Funkisfestivalen

Vinnaren i Halmstad går vidare till semifinaler tillsammans med andra kommuner.
Mer information om semifinaler och riksfinal finns på Funkisglädes webbplats Länk till annan webbplats..

Vinnare av Funkisfestivalen Halmstad genom åren

2022

Funkisfestivalen hölls på Kulturhuset Najaden och livesändes via Youtube.
Vinnare var Karolina Bjärnlid med låten "Sunday morning".

2021

Coronaanpassad Funkisfestival via Youtube. Vinnare Caroline Arvidsson med låten "Kaxig" Länk till annan webbplats..

2020

Funkisfestivalen på Halmstad Arena. Vinnare Alex Kron med låten "Always on my mind" Länk till annan webbplats..

Han vann även senare riksfinalen som sändes digitalt på grund av coronapandemin.

2019

Funkisfestivalen hölls på Halmstad Arena. Vinnare var Fredrik Johnsson med låten "The final countdown" Länk till annan webbplats..

2018

Funkisfestivalen hölls på Halmstad Arena. Vinnare var Per Andersson med låten "När vindarna viskar mitt namn" Länk till annan webbplats..

2017

Funkismello hölls på Halmstad Arena för första gången. Vinnare var Rebecca Wikman med låten "Du är allt" Länk till annan webbplats..

2015

Funkismello hölls på Gullbrannagården. Vinnare var Caroline Arvidsson med låten "Hellre utan dig" Länk till annan webbplats..

2014

Halmstad melodifestival hölls på Sturegymnasiet. Vinnare var Per Andersson med "Stad i ljus" Länk till annan webbplats.. Han vann senare även finalen i Funkisfestivalen 2015 på Cirkus i Stockholm.

Arrangörer

Halmstads kommun i samarbete med ABF.

En stor mängd företag, privatpersoner och verksamheter inom kommunen är med och gör festivalen möjlig. Tack!

Vill du samarbeta med oss?

Samarbete är viktigt för Funkisfestivalen Halmstad. Som samarbetspartner kan du vara med på olika sätt, till exempel ställa ut och möta vår publik eller uppmärksammas i den reklamteater som visas under festivalen.

Många passar på att göra en personalaktivitetet eller after work i samband med festivalen.

Vill er organisation eller ert företag samarbeta med Funkisfestivalen Halmstad så kontakta oss på: funkisfestivalenhalmstad@gmail.com