Musik på stan

Musik på stan är en rad musikframträdanden i olika genrer på restauranger, kaféer och hotell i Halmstads centrum Det är en satsning från kommunen för en levande stadskärna och för att gynna det lokala musiklivet.

Arrangemanget möjliggörs av Halmstads kommun i samarbete med restauranger och hotell som upplåter sina lokaler.

Program 9 september

Klockan 13.00–23.00. Fri entré.

Programmet kan kompletteras eller ändras.
Samma dag är det även Pridefestival i centrum.

13.00 Manolo och Stefan, Compagnie 15, Klammerdammsgatan 15

En duo som spelar spansk- och latinamerikansk musik från olika tidsåldrar. Manolo Tomas Prats – dragspel och sång, Stefan Isebring – gitarr.

Längd: ca 1 timme.

14.00 Stina och Hampus - jazz duo, Skånskan, Storgatan 40

Stina och Hampus bjuder på 45 minuter av jazz på Skånskan! Programmet innehåller allt från svensk jazz av Monica Zetterlund och Amanda Ginsburg till välkända standards. Med Stina Nilsson på sång och Hampus Wedell på piano.

Längd: ca 45 min.

15.00 Hanna & Noah, Brooktorpsgården, Kyrkogatan 12

Akustiska covers av nya och gamla poplåtar framfört av en nybildad duo bestående av två duktiga Halmstadmusiker.

Längd: ca 1 timme, 30 min inklusive paus.

17.00 Jenny Grönroos, A Little Party, Hamngatan 11

Jenny Grönroos, sångerska och pianist, bjuder på jazz, blues, pop och soul i en musikalisk ”feel-good” blandning. ”Det är lätt att associera till Norah Jones, eller Diana Krall, med mycket sväng och tuff stil!”

Hon är utbildad vid musikhögskolan i Göteborg och har sedan studietiden arbetat som pianist, sångerska och pedagog i många olika sammanhang. Både tillsammans med andra frilansande musiker i varierande konstellationer men kanske framför allt som soloartist i pianobarer över landet.

Ca 45 min.

18.00 Linda Runesson, Pinchos, Storgatan 36

Linda Runesson är en duo bestående av Linda Runesson på sång och gitarr samt Carl Persson på Cajon. Duon har spelat på lite olika ställen i Halmstad, bland annat på före detta Harrys, Roots och under Tall Ship Races. Repertoaren består av allt från Coldplay till Bonnie Riatt. Linda har även skrivit en del egna låtar som du får höra under kvällen.

Längd: ca 1 timme.

Linda Runesson

18.00 People In Orbit, Franz Bistro & bar, Storgatan 52

Missa inte det albumaktuella och explosiva bandet People In Orbit! Elektroniskt möter akustiskt, kaos möter lugn och det fria möter det arrangerade i musiken komponerad av halmstadbördiga Adam Sass.

Via alla dessa typer av ljudliga banor skapas storslagna, kaxiga och omvälvande ljudbilder som tydligt iscensätter olika miljöer, personer och vår märkliga värld. Allt det som vi människor kretsar kring helt enkelt.

Den svenska tidningen Orkesterjournalen har om bandets liveframträdande på Ystad Sweden Jazz Festival 2022 skrivit: ”Helt knockad blev jag av den Malmöbaserade kvintetten People In Orbit som flankerades av Adam Sass trumpet, komposition och Edvin Ekman tenorsax och effekter.” På scen: Adam Sass - trumpet, komposition, Edvin Ekman - tenorsaxofon, effektpedaler, William Reis - trumset, Edvin Elmersson - kontrabas, Niklas Bergström – piano.

Längd: ca 45 min.

People In Orbit. Foto: Maja Gallstad

19.00 BOND, Hotel Norre Park, Norra vägen 7 OBS INSTÄLLT PGA SJUKDOM

BOND består denna kväll av Camilla och Nalle Bondesson. Camilla och Nalle är två mycket rutinerade musiker som jobbat med många av de stora artisterna som Ulf Lundell, Marie Fredriksson, Per Gessle, Mike Watson, Mick Ronson med flera.
Båda är med i det nybildade bandet Uptime men denna kväll kör dom ensamma med en härlig blandning av soul, pop, reggae, rock och jazz. Det blir avskalat och ”laid-back”.

Längd: ca 2 timmar, inklusive paus.

Kvinna sjunger i mikrofon. Bredvin henne står en man med gitarr.

Bond. Foto: Pamela Hane

19.00 Olof Wallberg, Grand Hotell Halmstad, Stationsgatan 44

Olof Wallberg har alltid varit medlem av en grupp vare sig det handlar om teater, TV (Varanteatern) eller musik (Colubrids, Fight Family, The Men). Men nu har han gett sig ut på ett varaktigt soloäventyr.

Med debutalbumet ”WE” söker Wallberg efter ett gemensamt "vi" i sina texter och använder på sitt eget unika vis många olika decennier i musikhistorien för att göra musik av dessa texter. Producent är begåvade Carl-Johan Fogelklou från Mando Diao. På scen blandar Olof Wallberg musiken med skådespeleri, performance och publikinkludering. Det blir ingen vanlig konsert ....

Längd: ca 1 timme.

En man med brunt hår och jeansjacka.

Olof Wallberg. Foto: Mikael Lindner

19.00 Ulf Nilsson, Scandic Hallandia, Rådhusgatan 4

Ulf Nilsson är rösten och låtskrivaren bakom bland annat den platinasäljande hiten ”Little by little”.

Han har vunnit ”The Voice” Sverige och toppat listorna i både Sverige och Tyskland och medverkat i TV och radio i bägge länderna (”Bingolotto”, ”Så ska det låta”, och ”Morgen Magazine” – Tysklands största morgon TV-show). Han har turnerat Sverige runt flera gånger, med Rix FM och NRJ och även som förband åt Stiftelsen och Takida.

Med tre skivor samt en EP och närmare 35 miljoner streams i bagaget, blandar och ger han friskt från sina rötter i rock och blues och kryddar med starka melodier.

Längd: ca 1 timme.

En man med långt hår och gitarr.

Ulf Nilsson

20.00 Anna Lovdal, Fridolfs krog, Brogatan 26

Anna Lovdal, sångerska från Halmstad, framför personliga tolkningar av kända jazzvisor och andra omtyckta sånger. Hon bjuder även på smakprov från sitt kommande album, Jazz på halländska, som innehåller sånger inspirerade av Halland, vardagliga händelser, men även mer filosofiska funderingar.
Anna är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och arbetar som frilansande artist och pedagog. Hon är mest känd för sina tolkningar av Édith Piaf och hennes sånger.

Längd: ca 1 timme.

En kvinna med mörkt hår och kort lugg.

Anna Lovdal. Foto: Jens Norén

20.00 Christof Jeppsson, il Grillo, Storgatan 43

Christof Jeppsson har under 31 år skapat enorm glädje, personlighet och värme under sina 1000-tals framförande, detta gör Christof till en mångsidig och erfaren artist som både gör spelningar till Event, bröllop, krogspelningar, men jobbar parallellt med att ge ut egen musik. Detta resulterade till en personlig inbjudan från Per Gessle och Gyllene Tider att spela på Ullevi 2019 inför 50 000 åskådare som förband. Christof´s musik finns att lyssna på Spotify i sin helhet.

Det som gör Christof unik är hans fantastiska publikbemötande samt hans otroliga musikalitet. Han använder i sina framträdande samma teknik som Ed Sheeran i form av looping ihop med sång, han har även en stor förmåga att fånga upp publiken så de gärna hänger på i både sång och dans under uppträdandet.

Spelningen kommer innehålla personligt utvalda covers i Christof´s egna versioner.

Längd: ca. 1 timme, 30 minuter.

20.00 Jonas Thornberg, O´leary´s, Storgatan 28

Jonas Thornberg är gitarrist, sångare och låtskrivare från Halmstad som har varit med länge på den svenska och europeiska roots- rockscenen. Han har backat många svenska artister, även med låtskrivarinsats. Kvällen kommer bjuda på eget och taget material i sann Dynamite Rhythm & Blues och svängig Louisiana Rock & Roll anda!

Längd: ca 1 timme

En man med gitarr.

Jonas Thornberg

20.00 Per Thornberg trio, Texas Longhorn, Brogatan 3

Jazztrio som spelar sköna jazzstandards, blues, ballads och groovy låtar.
På scen: Per Thornberg – tenorsaxofon, Stefan Wikrén – keyboards, Carl Persson – trummor.

Längd: ca 1 timme, 45 min inklusive paus.

En man med basker och saxofon.

Per Thornberg. Foto: Göran Stierna

21.00 Dustman Anderson band, Lionbar, Hamngatan 27

Bluesrockbandet Dustman Anderson band har sina rötter i blues- och rockmusik från 1950-, 60- och 70-talet. Bandets självklara och tydliga attityd är tyngd, sväng och energi! Bland inspiratörerna finns Paul Butterfield Blues Band, Muddy Waters, Fabulous Thunderbirds, Keb’ Mo’, ZZ Top, Freddie King och Albert King.

Dustman Anderson band bildades ursprungligen i Helsingborg 1966, gjorde 2008 en nystart och har sedan dess spelat regelbundet – på klubbar, pubar, krogar, festivaler och privata arrangemang, framför allt i södra Sverige. Basisten Pelle Hamgård, en av grundarna 1966, håller fortfarande ställningarna. På scen: Kalle Andersson, gitarr, sång, Göran Samuelsson, gitarr, sång, Stellan Larsson, munspel, Pelle Hamgård, bas, Tobbe Prütz, trummor.

Konserten sker i samarbete med Blue Heart bluesförening i Halmstad.

Längd: ca 1 timme.

Foto: Bosse Pettersson

21.00 Hip hop 50 år - tribute, ProfilHotels Halmstad Plaza, Anna Lindhs plats 1

I år fyller hip hop 50 år och för att fira det bjuder vi in till en konsertkväll för att hylla genren. Tillsammans med en rad hemliga gäster kommer vi förvandla Plaza till ett old school cypher med livemusik, rap och en hel del kända låtar.

Bakom kvällen står Axel och Gibban, musiker som bland annat spelat tillsammans med Kapten Röd, Albin Lee Meldau, Arvid Nero, Viktor Olsson, Ayla med flera. Ihop driver de också Mighty vibes massive och en rad andra Halmstad-centriska samarbeten.

21.00 Linda Varg, Krog & Co, Storgatan 22

Linda Varg, en framstående artist, inledde sin resa till berömmelse genom att vinna tv-programmet Popstars som en del av gruppen Supernatural. Året 2008 hittade vi henne som dansare i musikalen "Chicago" på Danmarks största musikalteaterscen.

År 2010 imponerade hon i musiktävlingen Idol och belönades med en hedervärdig 9:e plats. Därefter tog hennes musikaliska talang henne på en Tysklandsturné 2015.

Ett minnesvärt ögonblick inträffade år 2016 när hennes singel "Russian roulette" intog toppen på iTunes rocklista. Genom åren har hon turnerat runt i Sverige och spridit sin musik till hängivna fans.
Året 2022 bjöd på en julshow tillsammans med komikern Måns Möller.

Framtiden ser ljus ut för Linda Varg då hon i höst ger sig ut på turné med Kalle Moreus och Doug Seegers. Efter turnén ”Från Orsa Till Nashville” står hon än en gång på scen tillsammans med Måns Möller i Malmö efter succén från 2022 av en slutsåld julshow på Luftkastellet.

Längd: ca 1 timme.

Blond kvinna med gitarrr

Linda Varg

22.00 Sebastian Lara, Hotell Mårtensson (Gretas tak), Storgatan 52

Sebastian Lara har sedan debuten med låten ÖVERNATURLIGT i slutet av 2020, gett oss en strid ström av grymma låtar.

Rappen står i centrum, men i övrigt är han genre-överskridande... allt från pumpande club-rytmer, till hårt distade gitarrer hittas i produktionerna.
Med snart fem miljoner streams i bagaget och med snabbt växande live-rutin, vågar vi utlova ett riktigt bra framträdande.
Längd: ca 1 timme.

En man står i ett bergslandskap.

Sebastian Lara. Foto: Isak Petersson

22.00 Matthew Zeiss & The TCE-band, The Fox & Anchor, Köpmansgatan 41

Matthew Zeiss, mannen med den silkeslena rösten från Long Island, har gått samman med talangfulla musiker för att tillsammans bilda Matthew Zeiss & The TCE-band.

Under kvällen kommer de att bjuda på massvis av låtskatter från Elvis repertoar. Men även låtar de menar att Elvis kan ha sjungit under sin karriär. Var bered på en stor dos underhållning och energi!

Längd: ca 1 timme.

Sju personer står framför en träbyggnad. Sex män och en kvinna.

Matthew Zeiss & The TCE-band

22.00 Prides officiella afterparty Festaurang (före detta Rotundan Popup), Klammerdammsgatan 29

Vad behövs för att ha den absolut fetaste efterfesten? Festaurang tycker att Dragqueens, dubbla DJ:s, vuxenleksaker och bubbel krävs, och det är precis det som kommer att erbjudas på Prides officiella efterfest!