UKM – Ung Kultur Möts

UKM är en mötesplats och festival för kreativa unga. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen. Som deltagare i UKM har du chans att träffa unga kulturutövare från hela Sverige.

UKM är en årligen återkommande festival för unga kulturutövare som är 13–25 år. Du kan delta med din konst eller uppträda, och du kan också vara med och skapa festivalerna som ung arrangör.

Lokal UKM-festival i Halmstad 25 mars

Halmstads festival arrangeras lördag 25 mars på Nolltrefem. Sista anmälningsdag är 10 mars. Du anmäler dig på UKM:s webb som du når via länk längre ner.

Utställning

Gör du smycken? Målar du tavlor? Drejar du krukor? Slöjdar du fiskedrag? Vad du än skapar har du möjlighet att visa upp det i konstutställningen på UKM. Du har 1,5 x 1,5 meter som du får göra vad du vill med!

Scen

Ta chansen att uppträda med bra ljud och snyggt ljus. Scenen är din i fem minuter, oavsett om du vill dansa, spela musik, slå volter eller lösa Rubiks kub.

Crew

Genom att vara ung arrangör för festivalen, eller hjälpa till med arrangemanget på annat sätt, är du med och skapar en upplevelse värd att minnas. En bra erfarenhet som får dig att växa och dessutom passar fint på ditt CV.

Riksfestival i Halmstad 16–18 juni 

Under 2023 är Halmstad också värdkommun för UKM riksfestival där ungdomar från hela Sverige välkomnas under tre dagar i juni.

Då fylls Kulturhuset Najaden av kulturintresserade unga som visar upp sina bidrag i schenshow och konstutställning, och får en chans att mötas!

Vill du vara med på riksfestivalen?

Börja med att anmäla dig till festivalen i din kommun. Efter det kan du bli en av deltagarna som får representera Halmstad på regionsfestivalen. Där får du chans att möta andra unga i olika workshops och större publik. Därefter kan du bli den som får representera Halland på riksfestivalen.

Anmäl dig till UKM

Läs mer och anmäl dig på UKM:s webb:

Anmäl dig till UKM – ung kultur möts