• Halmstads webbplatser

UKM – Ung Kultur Möts

UKM är en mötesplats och festival för kreativa unga. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen. Som deltagare i UKM har du chans att träffa unga kulturutövare från hela Sverige.

UKM är en årligen återkommande festival för unga kulturutövare som är 13–25 år. Du kan delta med din konst eller uppträda, och du kan också vara med och skapa festivalerna som ung arrangör.

Lokal UKM-festival i Halmstad 23 mars

Halmstads festival arrangeras lördag 23 mars på Nolltrefem. Sista anmälningsdag är 13 mars. Du anmäler dig på UKM:s webb som du når via länk längre ner.

Utställning

Gör du smycken? Målar du tavlor? Drejar du krukor? Slöjdar du fiskedrag? Vad du än skapar har du möjlighet att visa upp det i konstutställningen på UKM. Du har 1,5 x 1,5 meter som du får göra vad du vill med!

Scen

Ta chansen att uppträda med bra ljud och snyggt ljus. Scenen är din i fem minuter, oavsett om du vill dansa, spela musik, slå volter eller lösa Rubiks kub.

Crew

Genom att vara ung arrangör för festivalen, eller hjälpa till med arrangemanget på annat sätt, är du med och skapar en upplevelse värd att minnas. En bra erfarenhet som får dig att växa och dessutom passar fint på ditt CV.

Representera Halmstad i region- och riksfestivalen

UKM är inte en tävling men däremot kan du få chansen att representera din hemkommun på region- och riksfestivalen som också arrangeras varje år. Från varje festival görs ett urval av bidrag som får representera festivalen i nästa steg. Där får du chans att möta andra unga i olika workshops och större publik. Urvalet baseras på flera olika kriterier och ska bestå av en blandning av bidrag från Halmstads unga kulturliv.

Under 2024 arrangeras Hallands regionfestival i Falkenberg söndag 5 maj och riksfestivalen 7-9 juni av UKM Dalsland i Bengtsfors.

Anmäl dig till UKM

Läs mer och anmäl dig på UKM:s webb:

Anmäl dig till UKM – ung kultur möts