Trettonhelgskonsert med Helsingborgs Symfoniorkester

Torsdag 5 januari 2023 klockan 15.0017.00 på Halmstads teater. I år med rubriken Wien och Paris! Solist är koloratursopranen Kerstin Avemo och Helsingborgs syfoniorkester dirigeras av Maxime Pascal.

Köp biljetter på Ticketmaster

Solist

Årets solist är Kerstin Avemo, en av Sveriges mest firade sopraner. Sedan säsongen 2018–2019 är hon knuten till Göteborgsoperan, där hon bland mycket annat sjungit Arnold Schönbergs Pierrot lunaire och Mimì i La bohème. Kerstin Avemo har, utöver ett aktivt konserterande i stora konsertverk som Mahlers andra och 8:e symfoni, Brahms requiem och Carmina Burana, sjungit otaliga roller på operahus runtom i världen. 2016 fick hon H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser som operasångerska.

Dirigent

Tillsammans med dirigenten Maxime Pascal ser Helsingborgs Symfoniorkester fram emot att bjuda på en exceptionell trettonhelgskonsert för dig som vill uppleva det bästa och mesta från den klassiska musikens mest omtalade och älskade städer: Paris och Wien!

Konferencier

Konferencier är Sixten Nordström. Sixten Nordström är en av Sveriges mest kända musikprofiler och uppskattad av en bred publik som programledare i Sveriges Television för musiktävlingen Kontrapunkt.

Paris och Wien!

Paris har i över 1 000 år, sedan den första polyfona körmusiken på 1100-talet, varit en av Europas absolut mest inflytelserika musikcentrum. Här har invånare och tillresta under århundranden kunnat ta del av en balettkonst som alltid låg i framkant, av opera- och symfoniorkestrar, musiksalonger och stora baler. Och så Wien då. Säg den kompositör som inte velat bli känd i Wien? Här har den klassiska musikens största namn trängts, inte sällan samtidigt. Så, med andra ord. Vilken källa att ösa ur!

Medverkande

Helsingborgs Symfoniorkester
Solist: Kerstin Avemo, sopran
Dirigent: Maxime Pascal
Konferencier: Sixten Nordström

Arrangör: Halmstads kommun

Biljetter

Ticketmaster Länk till annan webbplats. eller Halmstad Tourist Center Länk till annan webbplats. (035-12 02 00)
Handikapplatser bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.Gruppbokning bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Varmt välkommen!