• Halmstads webbplatser

Evenemang – arrangera mindre tävling, konsert, utställning

Här får du som arrangerar ett mindre evenemang, kanske inom en kultur- eller idrottsförening, tips om stöd du kan söka, lokaler att hyra och liknande.

Sök stöd och bidrag

Kommunen har flera olika stöd och bidrag som riktar sig till föreningar och kulturaktörer.

Hyr en plats, lokal eller anläggning

Här finns förslag på lokaler och platser som du kan låna eller hyra. En längre lista finns i guiden "Evenemang – arrangera större konsert, tävling och mässa".

För att använda en skollokal som inte är för idrott, kontakta skolan:

Ytor för sport- och idrottsaktiviteter

Alevallen

Här finns en stor gräsplan och en grusplan som är lämplig för parkering. Ytan är lämplig för inhängning och entréavgift. Staket finns runt anläggningen. Parkering finns i anslutning till anläggningen. Toalett och vatten finns i omklädningsrummen i omklädningsbyggnaden. El finns, 16 Amp.

Storlek:
Gräsplan: 33 200 m²
Grusplan: 5 460 m²
Parkering: cirka 4 390 m²

Brovallen i Getinge

Brovallen ligger vid Ågatan. Parkering finns i anslutning till idrottshallen.

Storlek: 7 200 m²

Kontakta kommunen

Esperedsvallen i Oskarström

Esperedsvallen ligger vid Furulundsbadet. Parkering finns i anslutning till anläggningen. Toalett, el och vatten finns i omklädningsrum och klubbhus.

Kontakta kommunen

Halmstad Arena

En multiarena med många möjligheter både inomhus och utomhus.

Halmstad Arena skatepark

Halmstad Arena skatepark är konstruerad för att vara både rolig och utmanande och står sig väl i i klass med den internationellt berömda Stapelbäddsparken i Malmö. Anläggningen går att inhägna och entrébelägga.

Storlek: 5 800 m²

Simstadion Brottet

Simstadion Brottet är inhägnad med staket och är lämplig att entrébelägga. Arrangören står för eventuell scen. Parkering finns i anslutning till anläggningen. Toaletter, el och vattenanslutning finns på anläggningen.

Storlek:
Scen med publikyta: 4 700 m²
Övrig yta: 6 500 m²
Arenayta: 28 600 m²

Skedalaheds idrottspark

Skedalaheds Idrottspark är ett idrotts- och rekreationsområde på det före detta militära övningsområdet i Skedalahed. Fotbollsanläggningen består av en A-plan med naturgräs, två 11-mannaplaner med naturgräs för träning samt två konstgräsplaner, en för 11-manna och en för 7-manna.

Anläggningen är delvis inhägnad med staket. Parkering finns i anslutning till anläggningen. Toalett finns i omklädningsrum och huvudbyggnad. El finns i huvudbyggnaden. Vatten finns i huvudbyggnaden och omklädningsrum.

Storlek: 46 300 m²

Strömvallens isbana i Oskarström

Isbanan Strömvallen Länk till annan webbplats. är en konstfrusen isbana mellan december och februari ungefär. Den är belägen intill Vrenningebacken i Oskarström, ca 17 km nordöst om Halmstads centralort. Ytan är grusbelagd under sommartid, och är inte lämplig för nedslagning av pålar på grund av kylsystem i grusbädden. Det finns ett tinns ett tiotal parkeringsplatser vid anläggningen och utmed gator i området. Allmän toalett finns i anslutning till isbanan. El och vatten finns i teknikbyggnad.

Storlek: 6 700 m²

Söndrums IP

Anläggningen ligger bakom Söndrumsskolan och är delvis inhägnad med staket. Parkering finns i anslutning till anläggningen. Toalett finns i omklädningsrum och huvudbyggnad. El finns i huvudbyggnad och i Hallägrahallen. Vatten finns i omklädningsrum och huvudbyggnad.

Storlek: 72 100 m²

Tullkammarkajen

Tullkammarkajen ligger längs Nissan i Halmstad centrum. Ytan är hårdgjord. Det finns en närliggande parkering vid marknadsplatsen. Det finns möjligheter att koppla in dricksvatten. För el, kontakta HEM Länk till annan webbplats..

Övre Tullkammarkajen ligger mellan Stuvaregatan och Jungmansgatan.
Storlek: 8 780 m²

Nedre Tullkammarkajen ligger mellan Jungmansgatan och Stålverksgatan.
Storlek: 9 660 m²

Kontakta kommunen

Tylösands strand

Det finns ytor att använda på och i direkt anslutning till Tylösands strand, en av Halmstads mest välbesökta stränder. Parkeringsytor finns på gångavstånd. Offentliga toaletter Länk till annan webbplats. finns på flertal platser. För el, vatten och fiberanslutning, kontakta kommunen.

Kontakta kommunen

Örjans Vall

Örjans vall är lämplig för stora publika evenemang. Platsen är inhägnad och
lämplig för entréavgift. Det finns några parkeringsplatser utanför och möjlighet till parkering inne på området. Det finns toalett, el och vatten.

Storlek: 79 500 m²

Marknadsför ditt evenemang

För att marknadsföra ditt evenemang kan du affischera på någon av kommunens affischpelare och publicera i kommunens evenemangskalender.

Särskild guide för dig som ska ordna ett större evenemang

För dig som ska arrangerar en större konsert, tävling, mässa eller liknande, finns en särskild guide.

Kontakta gärna kommunen

Om du har frågor inför ett arrangemang, välkommen att kontakta kommunen.