Vallåsvarvet 6 maj

Gå, jogga eller spring Vallåsvarvet med dina grannar, familj och vänner. Priser lottas ut bland alla som tar sig i mål och det är gratis att vara med. Det finns två olika längder att välja på : cirka 4,5 km och 1,75 km.

Ett motionslopp för alla

Premiären 2022 blev något av en succé med cirka hundra deltagare i blandade åldrar. Därför återkommer Vallåsvarvet lördagen den 6 maj 2023!

  • Det är gratis att delta, ingen föranmälan. Nummerlappar delas ut vid start kl. 9.00–9.45.
  • Gemensam uppvärmning från kl. 9.30.
  • Starten går kl. 10.00. I år är bansträckningen något annorlunda, men start och mål är på samma ställe, i Vallåsparken vid hinderbanan. Se karta längre ner på sidan.
  • Du följer en snitslad bana, antingen den korta på 1,75 km eller den långa på 4,5 km. Banornas längd är ungefärliga (ej kontrollmätta). Ingen officiell tidtagning. Allt deltagande sker på egen risk. Flaggvakter finns.
  • Priser lottas ut. Alla som tar sig i mål har chans att vinna!

Ponnyridning och blåljuspersonal

I målområdet blir det också ponnyridning och du får träffa Polisen och ungdomsbrandkåren som är där med sina fordon.

Loppis

Hyresgästföreningen planerar en loppis i sitt hus på Strandvallen 136. Har du saker att sälja? Kontakta lokala hyresgästföreningen Gamla Vallås, ordförande: Rigmor Wilderoth, e-post, 0706-44 24 41

Bläddra bland bilder från Vallåsvarvet 2022 i bildspelet här ovanför.

Karta

Start och mål är på samma ställe som 2022, men bansträckningen blir något annorlunda.

Arrangörer

Halmstads kommun, Simlångsdalens IF och Hyresgästföreningen. Lokala samarbetspartners bidrar bland annat med priser.

Historien bakom Vallåsvarvet

En gemensam årlig utomhusaktivitet stod högt på listan när Halmstads kommun genom intervjuer och webbenkät i mars 2022 frågade Vallåsborna vad de önskade för sin stadsdel.

Genom utvecklingsprogrammet "Framtid Vallås 2035" för Halmstads kommun löpande dialog med arbetsgruppen "Ett närmare Vallås". Där ingår Vallås villaförening, bostadsrättsföreningar och lokala hyresgästföreningar. Tillsammans arbetar de för att utveckla stadsdelen, tryggheten och trivseln i området.

– Vi kom gemensamt fram till att ett motionslopp skulle kunna vara en bra aktivitet som passar alla åldrar. För dem som inte vill delta i motionsloppet så ordnar Hyresgästföreningen en loppis, det gillar ju alla, säger Sapna Billengren Lindström, projektledare på Halmstads kommun.

Fler mötesplatser utomhus var en annan önskan som kom fram i undersökningen. Kommunen vill därför också genom Vallåsvarvet passa på att uppmärksamma de mötesplatser som redan finns och som man kan se längs loppet, till exempel hinderbanan, utomhusgymmet, elljusspåret samt lekplatsen vid Strandvallen 136 vid loppisen. 

Första Vallåsloppet var den 11 juni 2022 och lockade ett hundratal personer.