Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Trafik & infrastruktur

Vanliga frågor och svar

 • Seniorkort


  Fram till och med 2020-04-30 kan du från den dag du fyller 70 år hämta ut ett seniorkort i Hallandstrafikens kundservicebutiker, Gallerian Storgatan 16 eller Halmstad centralstation, helgfria vardagar mellan kl. 10.00–14.00.Med seniorkortet får du resa obegränsat med bussar och Krösatågen inom Halmstads kommun under dessa tider:Måndag-fredag mellan klockan 09:00–15:00 och
  Dygnet runt under lördagar och söndagar, samt under alla helgdagar.
  Ändrade villkor från 1 maj 2020 Halmstads kommun har valt att teckna ett nytt avtal för seniorkorten i Halmstad, vilket börjar gälla 1 maj 2020. Avtalet skiljer sig från nuvarande avtal vad avser ålder och giltighetstid. För att vara berättigad till Seniorkort måste du vara 75 år eller äldre. Då reser du avgiftsfritt:Måndag-fredag klockan 09.00-15.00 samt klockan 18.00-04.00 och
  Dygnet runt lördag och söndag, samt under alla helgdagar.
  Seniorkortet är personligt därför måste du själv hämta ut det och uppvisa giltig legitimation, vilket du även kan behöva göra vid en kontroll ombord på bussen eller tåget.
  Du måste ha fyllt 75 år för att kunna få ett seniorkort. Resor du gör med Hallandstrafiken under andra tider betalar du för själv. Seniorkortet ska aldrig laddas med en kompletterande reskassa. Vill du som resenär ha en reskassa får du använda ett separat resekort för detta.Läs mer på Hallandstrafikenslänk till annan webbplats sida.
 • När klipps gräset i sommar?


  Gräsmattor är viktiga inslag i utemiljön och det finns olika sorters gräsmarker som alla kräver olika skötsel. Till exempel en gräsmatta i en park ska vara kort hela säsongen och klipps med 14-16 dagars intervall och en gräsyta i ett bostadsområde klipps 3-4 gåner per år. I Halmstads kommun sköts allmän platsmark, park och natur enligt en skötselplan.
 • Kan jag få parkeringstillstånd för miljöbil?


  Kommunen utfärdar inte längre parkeringstillstånd för miljöbilar. Om du redan har ett tillstånd gäller det till utgångsdatum.
 • Parkeringstillstånd för rörelsehindrade


  Du som har ett rörelsehinder som gör att du har betydande svårigheter med att gå kan få ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Med tillståndet kan du parkera på de parkeringsplatser som är reserverade för personer med rörelsehinder.
 • Var kan jag parkera?


 • Var kan jag som bor i centrala Halmstad parkera?


  Du som bor i centrala Halmstad och har bil kan ansöka om ett digitalt boendeparkeringstillstånd. Du kan då parkera till en lägre kostnad på vissa gator i mån av plats.