• Halmstads webbplatser

Biljettlösa parkerings­automater

I Halmstad finns det biljettlösa parkeringsautomater. För att parkera matar du in bilens registreringsnummer, väljer betalsätt och parkeringstid.

Så här gör du

  1. För att aktivera automatens display, klicka på den gröna startknappen. Om automaten är ur funktion syns det genom att en rand lyser blått uppe på maskinen.
  2. Sätt in eller blippa ditt betal- eller kreditkort.
  3. Ange antal minuter för parkering med hjälp av knapparna.
  4. Godkänn parkeringstid genom att trycka på OK.
  5. Fyll i fordonets registreringsnummer via skärmens digitala tangentbord.
  6. Kontrollera noga att du skrivit in rätt registreringsnummer.
  7. Välj om du vill ha kvitto eller inte (valet finns endast vid utcheckning, betala i efterskott).

Parkeringsvakterna scannar sedan registreringsnumret med en handterminal och ser då att du har betalat din parkeringsavgift.

Avsluta din parkering tidigare

Om du vill avsluta parkeringen tidigare än den tid du har betalat för kan du justera din betalning i efterskott. Sätt in eller blippa samma betal- eller kreditkort som du använde när du påbörjade parkeringen. Då betalar du endast för den tid som du har stått parkerad.

Kontrollera pågående parkering

Du kan alltid kontrollera din pågående parkering. Tryck på ”Kontrollera pågående parkering” på automatens skärm, ange ditt registreringsnummer, så visas vilken zon du är parkerad i, hur mycket du har betalt och när din parkeringstid går ut.

Vill du ha kvitto på ditt köp?

Automaten skriver inte ut en biljett eller kvitto, men om du vill ha ett kvitto kan du ange det i automaten eller hämta kvitto i efterhand. Så här gör du:

Kvitto direkt

När du har avslutat din betalning får du en fråga om du vill ha ett kvitto. Klicka på knappen "e-post" och ange din e-postadress med hjälp av det digitala tangentbordet på skärmen. Då får du ett kvitto på mejlen. Du kan också få ditt kvitto på sms genom att klicka knappen "SMS" och ange ditt mobilnummer med hjälp av det digitala tangentbordet på skärmen.

Kvitto i efterhand

Efter 24 timmar kan du hämta ut ett kvitto på webben. De uppgifter du behöver är:

  • Fordonets registreringsnummer
  • De fyra sista sifforna i ditt kortnummer
  • Datum för parkeringen
Hämta kvitto i efterhand