• Halmstads webbplatser

Hitta parkerings­plats

Här hittar du de parkeringsplatser och laddstationer för bilar, cyklar, motorcyklar och bussar som i första hand kommunen ansvarar för.

Parkeringshus

Parkeringsplatser med biljettautomat

Avgiftsfri parkering

Parkeringar med laddplats

Halmstads kommun har i dag 67 laddplatser fördelat på tio parkeringsanläggningar.

Här är det endast tillåtet att parkera fordon med möjlighet till extern laddning av el. Om du parkerar på en laddplats utan att bilen är eldriven riskerar du att få en kontrollavgift eller parkeringsanmärkning. Betalning för elbilsladdning görs via EasyPark appen.

Tidsbegränsad parkering

Du får parkera på en laddplats max fyra timmar alla dagar mellan klockan 06.00-20.00.
Övrigt tid gäller inte fyratimmarsgränsen.
Undantaget är Halmstad Arenas laddplats där du endast får parkera max fyra timmar alla dagar dygnet runt.

Avgift

Felanmälan

Om en laddstolpe inte fungerar kontakta HEM på:
035-190 190 eller info@hem.se

Telefonnumret finns även på laddstolpen. För att HEM ska veta vilken plats det gäller, uppge EasyParks områdeskod som står på framsidan av laddstolpen vid felanmälan.

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Kommunens parkeringszoner

Motorcykel och moped

MC-parkeringar har en tilläggstavla med en motorcykelsymbol. De är avgiftsfria förutom i parkeringshusen Svartmunken och Gamletull.

Här får du endast parkera tvåhjuliga motorcyklar eller moped klass 1, det vill säga utan sidovagn. Motorcykel eller moped med fler hjul är hänvisade till vanliga parkeringsplatser.

Moped klass 2 jämförs med cykel och får köra och parkera som en cykel. Finns cykelställ i närheten ska du parkera din moped klass 2 på denna plats.

Karta över MC-parkeringar

Cykelparkeringar

Bussparkeringar

Parkering av buss är tillåten på alla parkeringsplatser om det inte är skyltat för parkering av annat fordon under parkeringsskylten. Det är viktigt att bussen ryms inom markerad parkeringssträcka utmed en gata eller inom markerad parkeringsruta på en parkering. Det finns också särskilda parkeringsplatser för bussar i centrala Halmstad.

Husbil och husvagn

Parkering av husbil och husvagn är tillåten på alla parkeringsplatser om det inte är skyltat för parkering av annat fordon under parkeringsskylten. Det är viktigt att fordonet ryms inom markerad parkeringssträcka utmed en gata eller inom markerad parkeringsruta på en parkering. Det går även bra att parkera på grusparkeringar utan markerade rutor. Det är inte tillåtet med långtidsuppställning eller vinterförvaring på gatan.